Vakmanschap, passie, tijdloze sieraden en heel veel liefde voor het werk en de klanten: dat is Orfèvre in een notendop. Op de mooiste plek in de Herenstraat is dé edelsmederij van Voorburg en omstreken gevestigd. Manda Willems, geboren en getogen Voorburgse, is hier 30 jaar geleden, helemaal alleen, begonnen.

Ze heeft pieken en dalen gekend, maar tegenwoordig komen de klanten van heinde en verre om haar collectie te bewonderen, dierbare sieraden te laten maken of repareren, en hun gevoel voor al het moois met Manda en haar team te delen.

Zelfstandig ondernemer met lef
Nog maar 26 jaar was Manda toen ze haar businessplan af had en het karakteristieke pand aan de Herenstraat betrad. De zelfstandig ondernemer mét lef is ze altijd gebleven ondanks de vele hobbels die ook zij heeft gekend in haar carrière. Iedereen die haar weleens heeft ontmoet, erkent dat ze een bruisende, hardwerkende en lieve vrouw is die naast het opvoeden van haar twee geweldige kinderen een imposante onderneming heeft neergezet.

Een fantastisch team
“Na mijn studie in Schoonhoven, de enige opleiding tot goudsmid in Nederland, ging ik naar Frankrijk met een studiegenoot. ‘Je suis orfèvre’ kon ik hardop zeggen en zo werd de naam van mijn atelier en winkel geboren.” Inmiddels heeft ze diverse stagiaires mogen opleiden en heeft ze zich weten te omringen met een fantastisch team. “Ook mijn vader werkt mee”, zegt Manda met zichtbare trots, “hij is van oorsprong industrieel ontwerper en ik kan goed met hem sparren. Daarbij is hij heel geduldig en precies en weet hij mijn ideeën in zaagwerk om te zetten”.

Nieuwe collectie
Naast de reparaties en opdrachten komt Manda ieder jaar met een nieuwe collectie. elke keer weer verrassend en indruk­wekkend en dit keer wel heel bijzonder. “Deze collectie staat geheel in het teken van mijn 30-jarig bestaan”, lacht de charmante vrouw, “zonder te veel te verklappen zie je bijvoorbeeld de Herenstraat terug in een ring!”.

Geweldige klanten
In de sfeervolle winkel zie je het team in een open atelier hard aan het werk. Toch hebben ze altijd oog en oor voor de vele klanten die Orfèvre dagelijks bezoeken. “Ik wil onze lieve, trouwe en vaste klanten dan ook heel hartelijk bedanken.” Het is niet heel gek dat ze in groten getale de winkel van Manda weten te vinden, want de sieraden, goud en zilver, vaak voorzien van prachtige edelstenen in blendende zachte kleuren, zijn altijd draagbaar, toegankelijk voor ieders portemonnee en een lust voor het oog!

Orfèvre
Herenstraat 84, Voorburg
T 070 386 55 71
www.orfevre.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 81 van LEVEN! Magazine #52

Tekst: Iris Oostlander / Fotografie: Anne de Rijk