Dudok is niet alleen in Den Haag een begrip, maar ook in de rest van Nederland. “We willen Dudok Den Haag de komende jaren nóg meer neerzetten als dé huiskamer en ontmoetingsplek van de Hofstad door evenementen te organiseren in onze studio en samen te werken met lokale ondernemers en partijen.”

“Onze gastvrijheid eindigt niet aan de binnenkant, maar gaat ook buiten de muren van ons pand door”, zegt Brand Manager Robert Wittenberg, die uitkijkt naar een groene en autoluwe Hofweg na de renovatie van het Binnenhof. “Zeg je Dudok, dan denken veel mensen aan onze appeltaart. Daar zijn we ontzettend trots op. Wekelijks worden er twintigduizend stuks gebakken in onze bakkerij in Barendrecht, maar we willen dat er ook meer associaties oppoppen bij de naam Dudok. Dat je hier terecht kan voor een goed potje bier, een evenement of debat met vrienden, kan ontbijten als netwerkclub of gewoon lekker kan lunchen en dineren met brasserieklassiekers, zoals mosselen of een goedgevulde vissoep”, zegt Wittenberg.

Uitbreiding
Inmiddels zijn er tien verschillende locaties binnen de Dudok Horeca Groep waarvan de vier grootste in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Arnhem te vinden zijn. “De wens voor uitbreiding is er altijd, maar we zoeken echt unieke panden”, vertelt Wittenberg. “We willen geen dertien-in-een-dozijn uitstraling, maar vestigen ons bij voorkeur in monumentale panden in binnen­steden.” Momenteel kijkt de Dudok Horeca Groep naar een pand in Utrecht, maar ook steden als Leiden en Breda zijn denkbaar. Een tweede kleinere patisseriewinkel in Den Haag behoort ook tot de mogelijkheden. “Als zich een kans voordoet, laten we die niet lopen.”

Reuring in de tent
In Den Haag zet de Brand Manager zich in voor samenwerkingen met onder meer culturele partners en zakelijke netwerken. “We boden een speciaal menu aan tijdens het Movies that Matter Festival en de ‘Groningse ambassade’ vestigde zich in ons pand tijdens het Prinsjesfestival.” Aan de overkant, bij het Binnenhof, keert na de renovatie de historische gracht terug. “Prachtig, maar dat duurt nog zeker zes jaar. We willen dat dit gebied in de tussentijd ook aantrekkelijk blijft en de bezoekersstromen op peil blijven. Reuring in de tent.” Zo is Wittenberg samen met de ondernemers van Hop & Stork en Novotel en in samenspraak met het Kunstmuseum Den Haag, Escher in ’t Paleis en Rijksvastgoedbedrijf bezig met het uitwerken van een Escher-muurschildering op de bouwschutting. “Volgend jaar staat Den Haag in het teken van kunstenaar Escher. Een mooie gelegenheid om van de renovatie een beleving te maken voor bezoekers.” Ook is Dudok in gesprek met Theaters Diligentia en Pepijn over stand-up programmering op locatie tijdens het PEPER Festival. “Bovendien zien we graag een talkshow in onze studio. De naamsbekendheid van Dudok is groot, maar we willen ons nog meer richten op het aantrekken van een jong publiek. Met de komst van de Haagse campus van de Universiteit Leiden in het voormalige Hudson’s Bay-pand zijn we daarom heel blij.”

Kerstlunch en high tea
De feestdagen zijn in zicht. “De hele zaak wordt versierd en op Tweede Kerstdag kan iedereen bij Dudok terecht voor kerstlunch en high tea. Op oudejaarsdag kan er tot 18.00 uur geborreld worden”, legt hij uit. De komende jaren wordt er meer ingezet op vegan en vegetarische gerechten met producten van lokale leveranciers.

Dudok Den Haag
Hofweg 1a, Den Haag
T 070 890 01 00
www.dudokdenhaag.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 36 t/m 37 van LEVEN! Magazine #52

Tekst: Tanja Verkaik / Fotografie: Masha Bakker