Zinderend aan zee. De zomerzon op je huid voelen terwijl je een kop koffie drinkt bij je favoriete strandtent. Lekker uitwaaien op een mooie herfstdag. In de haven de kotters zien aan- en afmeren aan de kade op een gure winterse dag. Of flaneren op de boulevard met alle trendy winkels en leuke terrasjes. In De Zuid kun je vier seizoenen rond genieten van al het moois wat de zee, strand en duinen te bieden hebben. Een permanent vakantiegevoel dichtbij huis!

Altijd al willen wonen aan een dynamische haven met het stille Zuiderstrand als achtertuin? Dat kan in de nieuwe wijk De Zuid. Op het voor-malige Norfolkterrein rond de Derde Haven van Scheveningen realiseert De Zuid C.V. een breed assortiment aan woningen. Als toekomstige bewoner heb je hier ook nog eens alle voorzieningen bij de hand zoals gezellige winkel­straten voor je dagelijkse boodschappen, hippe restaurants en verschillende onderwijsinstellingen. Daarnaast zit je zit zo in het centrum van de stad of op de uitvalswegen richting Rotterdam-The Hague Airport, Schiphol en de steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Met het openbaar vervoer is dit woongebied ook goed bereikbaar. Kortom, een plek waar alles samenkomt en je dagelijks geniet van vakantie in eigen huis.

Op de eerste rang

Hoewel het karakter van de haven met het vertrek van het Norfolk veranderd is, blijft het stoere en levendige karakter van het havengebied behouden. De beroepsvisserij, de Reddingsbrigade, de visafslag in de Eerste Haven, de jachthaven en diverse horecagelegenheden in de Tweede Haven geven het woongebied een eigen sfeer. Het hele jaar door is hier van alles te beleven. Voor zowel rustzoekers als mensen die van wat leven in de brouwerij houden. Zo grenst aan het Zuiderstrand het prachtige Westduinpark. Dit natuur­gebied met fiets- en wandelpaden strekt zich helemaal uit tot aan Hoek van Holland. Meer zin in wat reuring? Je kunt hier terecht op een van de gezellige terrasjes en bij een keur aan visrestaurants in de Scheveningse haven. En ook het bruisende Noorderstrand met de pier, het Kurhaus en de Palace Promenade ligt op slechts een steenworp afstand. Evenementen als de traditionele nieuwsjaarduik, Vlaggetjesdag en dit jaar Sail op Scheveningen vinden op loopafstand plaats van De Zuid. Woon je op deze plek, dan zijn je plaatsen op de eerste rang dus gereserveerd!

De zonnige zijde van Den Haag

Op deze unieke locatie komen in het L-vormige woongebouw van ZuidHaven, het tweede deelplan van De Zuid, 58 comfortabele appartementen en 2 exclusieve penthouses. Het gebouw is opgebouwd uit vier tot zes woonlagen. De variatie in woningtypen is groot. Het kleinste appartement heeft een woonoppervlak van 90 m2 en het royaalste penthouse telt maar liefst 222 m2. Van buitenaf vallen vooral de riante buitenruimten en grote raampartijen op. Bij de apparte­menten aan de kadezijde, waar zich in de plint van het gebouw diverse maritieme ondernemers of havengerelateerde bedrijfjes zullen vestigen, zijn de buitenruimtes geheel of gedeeltelijk afsluitbaar met glazen panelen. De grote ramen van de appartementen aan de Houtrustweg bieden vanaf de derde verdieping uitzicht over de duinen en de zee. Zo is voor elk appartement de optimale woonbeleving gecreëerd.

Persoonlijke woonwensen vormgeven

Aan een mooie binnentuin in de beschutting van het woongebouw komen negen royale herenhuizen. Als toekomstige bewoner bepaal je voor een groot deel zelf hoe die eruit
komen te zien. Met het zogenaamde HomeMade concept kunnen deze woningen volledig worden afgestemd op jouw persoonlijke woonwensen. Van de kleur van de gevel tot het aantal woonlagen en de indeling, ben je als koper aan zet. Het is de bedoeling een palet van verschillende woningen te realiseren. Daarom zijn er wel enige restricties. Zo mogen twee woningen naast elkaar niet dezelfde kleur gevel krijgen en mag een gevelkleur niet meer dan twee keer in het plan voorkomen. Ook het gevelmateriaal is bepaald, maar
de indeling van de gevel is vrij. De woningen beschikken over een grote achtertuin. Buurkinderen kunnen heerlijk met elkaar spelen in de binnentuin.

Duurzaam en toekomstbestendig

Alle appartementen, penthouses en herenhuizen in Zuid­Haven worden gasloos opgeleverd. Voor de warmwatervoorziening zal onder meer van bodemwarmte gebruik worden gemaakt. De woningen worden overal uitgerust met vloerverwarming. Dit is energiezuinig en niet alleen gebruiksvriendelijker maar ook veel mooier dan traditionele radiatoren. Daarnaast worden de woningen volledig voorzien van hoogwaardig isolerend glas om het verlies van warmte in de winter zo veel mogelijk te beperken. Hiermee is ZuidHaven duurzaam en toekomstbestendig.

Onder ZuidHaven wordt een grote parkeergarage gerealiseerd. Voor de bewoners van zowel de appartementen als de herenhuizen is hier een parkeerplaats gereserveerd met de mogelijkheid voor een aansluiting voor een elektrische auto. De bouw start op 19 augustus. Kijk voor meer informatie en het actuele aanbod op de website of breng een bezoek aan de Infoloods De Zuid, Hellingweg 118 in Scheveningen
(iedere donderdag en vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur geopend en zonder afspraak te bezoeken).

Meer informatie over De Zuid kijk dan op dezuid.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 40 t/m 39 van LEVEN! Magazine #41