Kliniek Overbosch is het mooie zusje van de Keizer Kliniek en inmiddels niet meer weg te denken uit het centraal gelegen Voorhout. In deze kliniek is een bijzondere samenwerking een groot succes gebleken: zowel de vaatchirurg als de huidtherapeut hebben de kennis, kunde en apparatuur om hun behandelingen zo effectief mogelijk uit te kunnen voeren. Ook in de zomer, of, zoals beide vakkundigen zeggen: “Misschien wel juist in deze maanden!” Zo halen ze meteen een paar fabeltjes onderuit.

Dr. Krasznai

Vaatchirurgie
“Voor de meeste mensen is de zomer de mooiste periode van het jaar, maar voor de meeste mensen met spataderen is het juist een frustrerende periode. In de zomer krijgen mensen vaak klachten aan het meest prominente onderdeel van het lichaam: de benen. Door de warmte en veel zitten, zetten aderen zich uit en komt er meer druk op de (spat)­aderen. Het gevolg: ontsteking van spataderen, een zwaar gevoel of vocht in de benen.” Dr. Krasznai is een gedreven vaatchirurg die altijd de verbeteringen en innovatie in zijn vakgebied opzoekt. “Met onze jarenlange ervaring wil ik een lang bestaande ‘fabel’ ontkrachten, namelijk dat je in de zomer geen spataderen mag behandelen. Dit is in het algemeen gebaseerd op het ongemak van het langdurig dragen van een drukverband of kous na een spataderoperatie. Dit is absoluut niet het geval in onze kliniek! Dankzij de resultaten van recente wetenschappelijke artikelen en jarenlang onderzoek voor mijn proefschrift geven wij een drukverband of kous maximaal 24 uur na een behandeling.”

Spataderziekte is al jarenlang een groot probleem in de Westerse wereld: “Door onder andere veel staan of zitten, weinig beweging en overgewicht krijgen heel veel mensen spataderproblemen. Het is een van de volksziekten. Ik wil een visieverandering brengen in de benadering en behandeling van spataderen. De eerste belangrijke stap is een
afspraak maken in onze kliniek! Een duplex(echo) onderzoek en intakegesprek zijn altijd verzekerde zorg. Wij kunnen in elke fase en vorm van de spataderproblemen helpen, zeker in de zomer!”

Huidtherapie
“Zonverzorging is het hele jaar door de basis voor een gezonde huid. Maar veel mensen weten niet dat het nog beter is om de huid te laten wennen aan zonnestralen. SPF blokkeert de huid en ziet de zon als vijand. Ik adviseer daarom een natuurlijke behandeling ter bescherming van de huid waarmee je ook het gezonde bruine kleurtje krijgt.”

Daniëlle Arends-Hessling is een hoogopgeleide huidtherapeut die in Kliniek Overbosch werkt met kwalitatief hoogstaand apparatuur op het gebied van cosmetische behandelingen. “De Fotona-laser is de Rolls Royce onder de lasers, zeer krachtig waarmee meer dan veertig verschillende behandelingen mogelijk zijn, ook in de zomer! Het is een fabel dat je in de zomer niet zou mogen laseren, in Australië behandelen ze ook het hele jaar door, waarom zouden wij dat niet mogen? Het is juist zeker na deze winter en het natte voorjaar een goed idee om de dode huidcellen te verwijderen en je huid weer egaal en fris te laten voelen dankzij bijvoorbeeld een vitaminebehandeling. Ook zijn mooie resultaten mogelijk met een ‘smooth eye’-behandeling tegen wallen, hangende oogleden en kraaienpootjes. De lippen kunnen tevens worden aangepakt en een mooiere lijn en kleur krijgen en als je alles-in-één wilt, is de 4D-Fotona behandeling aan te raden.
Huidtherapie is maatwerk en voor iedere huidvraag is er een oplossing met een (laser)behandeling of met onze producten. Juist tijdens de zomer!”

Informatie
Kliniek Overbosch profiteert maximaal van de professionaliteit, deskundigheid en betrouwbaarheid van de gerenommeerde Keizer kliniek die meerdere vestigingen in Nederland heeft. De samenvoeging van deze twee ervaren specialisten is een unieke combinatie. Er vindt voor iedere behandeling een uitgebreide screening plaats en de nazorg is even belangrijk.

Kliniek Overbosch / Derm Medic
Kerkzicht 5, Voorhout
T 088 783 82 89
www.kliniekoverbosch.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 82 t/m 83 van LEVEN! Magazine #54

Tekst: Iris Oostlander / Fotografie: Tom Brown