Het historische pand aan het Buitenhof in Den Haag, is getransformeerd tot een prachtig short stay complex van zevenendertig short stay verblijven. Wij presenteren je: 348 Suites. Diverse studio’s, appartementen met één of twee slaapkamers en zelfs een penthouse. Alle appartementen zijn met veel zorg ingericht en van alle gemakken voorzien.

Directeur Marvin Lepp van 348 Suites

“Wij hopen met ons aanbod te voldoen aan de behoefte van een woonvorm van
korte duur”, zegt directeur Marvin Lepp van 348 Suites. “Short stay vult het gat op tussen een hotelverblijf en het regulier huren van een woning voor een langere periode.”

Unieke geschiedenis
“In 1975 won dit pand de bekende H.P. Berlageprijs”, zegt Lepp. Hij wijst naar een robuuste kolom bestaande uit diverse kleinere steentjes gegoten in beton in een van de appartementen. Deze karakteristieke kolommen zijn in ere hersteld en bewust zichtbaar opgenomen in het vernieuwde ontwerp. Ze vormen gezamenlijk het geraamte van het pand en zijn de inspiratie geweest voor de verdere inrichting qua kleuren en design voor deze short stay locatie. Tijdens de renovatie is het oorspronkelijke lijnenspel van architect Bart van Kasteel gerespecteerd en gehandhaafd. De kenmerkende vierkante lijnen komen overal subtiel terug: in de structuur van het behang, raambekleding, vloerbedekking in de hal, tegeltjes en structuren op de muren, kunst en in de schilderijen door het gehele pand. Van buiten naar binnen: hoe dichter je bij een appartement komt hoe verfijnder de prints worden. Iets waar tot in de details over is nagedacht. Na de transformatie opende 348 Suites eind vorig jaar haar vernieuwde deuren.

Home away from home
De cijfers 3, 4 en 8 hebben een symbolische betekenis vanuit de spirituele traditie. Ze drukken uit wat ‘thuis’ betekent, zowel fysiek als emotioneel. Die overtuiging vormt de basis van onze gastvrije benadering van A tot Z. “Dat mensen zich echt thuis en zen voelen is voor ons het allerbelangrijkste,” aldus Lepp. Het interieur is ontworpen om warmte en rust uit te stralen. Elk appartement heeft een overvloed aan natuurlijk licht door de extra grote ramen en is gedecoreerd met ingetogen maar rijke aardetinten. Opvallende kenmerken zijn: luxe badkamer; eigen wasmachine en droger; veel kastruimte; leefruimtes die perfect in elkaar overlopen; airconditioning; vloerverwarming; volledig uitgeruste keukens; hoog slaapcomfort in een King of Queen size bed met lakens van knisperend zacht Egyptisch katoen en verdere aanwezige uitzet zoals je thuis gewend bent. De
meeste appartementen hebben een terras en zelfs een parkeerplek, is op aanvraag mogelijk. Extra fijn: “Wekelijks is een tussentijdse schoonmaak inbegrepen, waarbij ook het linnengoed wordt verschoond”, vertelt de 348-directeur.

Duurzaam
Tijdens de renovatie is het pand op alle mogelijke manieren verduurzaamd. Zo liggen er een groot aantal zonnepanelen op het dak en zijn de gevels, vloeren en daken optimaal geïsoleerd. Het short stay complex wordt duurzaam verwarmd en gekoeld met warmtepompen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van een WTW-systeem. “De warmte die extern vrijkomt bij het gebruik van de koeling wordt nagenoeg volledig gebruikt om het tapwater mee te verwarmen,” vertelt de directeur enthousiast. Ook is er rekening gehouden met de keuze van materialen zowel intern als extern qua duurzaamheid. “Bijzonder om te vertellen is dat onze droogloopmatten zijn gemaakt van gerecyclede vliegtuigbanden en is gerecycled papier ons visitekaartje. Zo doen we er op allerlei manieren alles aan om onze ecologische footprint te beperken.”

Warm welkom
Nationaal of Internationaal, 348 Suites is er voor eenieder die voor een kortere periode op zoek is naar een appartement in het centrum van het prachtige Den Haag. De ‘suites’ zijn in meerdere types en prijsklassen beschikbaar.

348 Suites
Buitenhof 47, Den Haag
T 070 415 09 16
www.348suites.com

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 94 t/m 95 van LEVEN! Magazine #54

Tekst: Tanja Verkaik / Fotografie: Lotte van Uittert