“Sterke merken ontwikkelen en effectieve campagnes realiseren. Daar zijn wij écht goed in”, vertelt Saskia Cieremans. Samen met haar partner Jeroen Cieremans richtte ze bijna twintig jaar geleden het marketing- en communicatiebureau op, tevens uitgever van LEVEN! Magazine, dat zich aan de Scheveningse haven bevindt. “Het streven is niet om de grootste te zijn, maar de beste.”

Waarin zijn jullie gespecialiseerd?
“Ons specialisme is het branden en positioneren van bedrijven en producten; we werken voor uiteenlopende opdrachtgevers. Als fullservice bureau vinden we het belangrijk om onze opdrachtgevers volledig te faciliteren en te ontzorgen. Zowel op strategisch niveau als conceptueel en creatief. Daarom hebben we een multidisciplinair team met creatieve studio in huis, zodat we makkelijk en snel kunnen schakelen.”

Kun je twee voorbeelden van recente projecten noemen?
“CUVO uitvaarzorg vroeg ons bijvoorbeeld om een onderscheidende campagne te ontwikkelen. Reclame maken voor uitvaarten is een onderwerp dat gevoelig kan liggen. Je verkoopt geen product, maar een emotie. Juist deze emotie hebben we vertaald naar de passende campagne ‘Leef door in herinneringen’. Hierbij gaven we een positieve lading aan het negatieve begrip ‘afscheid’. Een ander voorbeeld is dat we Kavel Vastgoed hebben geholpen bij een duidelijke positionering en visuele merkidentiteit. Een zeer intensief traject, maar de sterke positionering maakt nu in één oogopslag duidelijk wat de meerwaarde van Kavel Vastgoed is en waar de organisatie voor staat. Een ideale basis voor de verschillende communicatiemiddelen en hét fundament voor alle keuzes die we maken in tekst en beeld.”

Waarvan krijg je energie?
“Van het meedenken over de vergroting van de naams­bekendheid van een bedrijf of merk. Van het formuleren van een duidelijke positionering en dat samen te vertalen en te visualiseren in diverse communicatiemiddelen. En bijvoorbeeld van het creëren van een duidelijke identiteit, website, brochure, videoproductie of een event. En: natuurlijk van het vieren van het succes – altijd samen met onze klant. Want elke euro die je investeert in communicatie, moet wel iets in beweging brengen. Alles gaat rollen door met de juiste middelen en op de juiste plekken een sterke boodschap te verkondigen én waar te maken wat je belooft.”

Hoe belangrijk is jullie team?
“Mijn collega’s zijn goud waard. We zijn hecht, er heerst een goede sfeer en we hebben allemaal veel energie. Ik kan echt zeggen dat wij een strategisch sterk en creatief team zijn, waarin iedere collega een eigen specialisme heeft. Tegelijkertijd vinden we het altijd boeiend bij elkaar over de schouder mee te kijken en verdieping te geven. Samen bereiken we een nog beter resultaat. Dat hebben we nu al vaak bewezen.”

En LEVEN! Magazine?
“Ja trots! Het is iedere keer weer een heerlijk moment als we onze nieuwe editie van LEVEN! Magazine lanceren: altijd op een prachtige locatie, ten overstaan van ons netwerk. En ik vind het nog steeds bijzonder dat wij als uitgever dit regionale magazine maken. Gratis voor iedereen verkrijgbaar in de regio Haaglanden, Delft en Westland. It’s a hell of a job en ik denk dat mensen zich vergissen hoeveel erbij komt kijken om een goed magazine te maken. Voor ons bureau is het een goed voorbeeld waar al onze expertise
samenkomt: van concept, redactie en fotografie tot de volledige uitwerking en lancering. Het is geweldig om dit magazine al jaren geheel in eigen beheer uit te brengen met ons professionele team.”

CieremansVanReijn
Hellingweg 120, Den Haag
T 070 322 65 28
www.cieremansvanreijn.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 24 t/m 25 LEVEN! Magazine #54

Fotografie: Bas Adriaans