Max Health Club is uitgebreid met een nieuwe mega sportschool op de grens van Den Haag en Voorburg. Aan de Westvlietweg 55 in Den Haag opende deze maand de tweede locatie van de familie sportschool die stapsgewijs wordt verbouwd.

“Er komt een wellness met Finse sauna, stoombad en infraroodlampen, een zwembad van vijfentwintig meter, horeca en een gratis kinderopvang. We blijven gedurende de verbouwing open en hopen dat na de zomer van 2023 alle werkzaamheden zijn afgerond”, zegt Jacco Helmink, die samen met Niels Renes eigenaar is Max Health Club.

Eigenaren Jacco Helmink en Niels Renes runnen al zestien jaar met veel succes Max Health Club aan de Klatteweg in Den Haag, maar zagen een nieuwe uitdaging wel zitten. “Na al die tijd is sporten nog steeds onze grootste hobby. We hebben er heel veel zin in om ook in Max Health Club aan de Vliet aan de slag te gaan”, vertelt Helmink.

Gratis parkeergelegenheid
Het gaat om een bestaande sportschool van zesduizend vierkante meter die wordt over­genomen door de vrienden en zakenpartners. “Op deze locatie zat Westvliet Family Sports & Health Club”, vertelt Niels Renes. “Een bedrijf dat in 1978 startte als racketcentrum en in de loop der jaren uitbreidde met een fitness­centrum.” Rondom de nieuwe vestiging is een enorm parkeerterrein met honderden plekken waar leden gratis gebruik van kunnen maken. Op de nabijgelegen Binckhorst wordt volop gebouwd. “Er komen een heleboel inwoners bij en die moeten ook ergens kunnen sporten”, wijst hij.

Tweede huiskamer
Max Health Club aan de Vliet wordt een kopie van het concept van de sportschool aan de Klatteweg. “Alleen wordt het nog groter. De tennis­banen gaan eruit, omdat hier te weinig gebruik van werd gemaakt. Maar daar komt een groot zwembad voor in de plaats waar je baantjes kunt trekken. De squashbanen krijgen op een later moment een opfrisbeurt”, legt Helmink uit. Er loopt een team van vijfenzeventig man rond in de nieuwe club waar de nieuwe en bestaande leden ook onder meer terecht kunnen voor bokstraining, judo- en spinninglessen, yoga en personal training. De judoschool alleen al heeft vierhonderd actieve leden. “Bij Max Health Club willen we dat onze leden het maximale uit zichzelf kunnen halen op gezondheidsgebied en daarnaast een tweede huiskamer zijn. Je kunt hier niet alleen terecht om te sporten, maar we organiseren ook lezingen over voeding of wijnproeverijen”, zegt de eigenaar van de luxe health club. “We hebben enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging en de verbouwing is al in volle gang. Ondertussen kan er gewoon worden gesport.” Max Health Club aan de Vliet is iedere dag vanaf 07.00 uur geopend tot 23.00 uur ’s avonds.

Max Health Club
Klatteweg 109, Den Haag
T 070 354 93 28

Westvlietweg 55, Den Haag
T 070 386 44 40

www.maxhealthclub.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 92 t/m 93 van LEVEN! Magazine #51

Tekst: Tanja Verkaik / Fotografie: Hiske van der Gronden