Goed verzorgd worden in je eigen, veilige omgeving. Dat is een stuk prettiger dan een verblijf in een ziekenhuis of verpleeghuis. B.a.B Zorg maakt dit mogelijk met een breed dienstenpakket. “Op vaste tijden en met vaste
gezichten, bij ons weet een cliënt waar hij aan toe is.”

Er is enorm veel behoefte aan thuiszorg en dat neemt in de toekomst alleen nog maar toe. Maar hoe regel je dit en waar? En hoe zit het met de kosten? B.a.B Zorg – dat staat voor Begeleiding, Advies en Bemiddeling – helpt graag. Eigenaresse Margriet Plaizier: “Na jarenlang voor een thuiszorgorganisatie te hebben gewerkt, ben ik begin 2016 gestart met B.a.B Zorg. Ik onderscheid me door niet te groot te worden, zodat ik één-op-één contact met cliënten kan garanderen. Het is daardoor laagdrempelig om ons te bellen. Dat kan 24 uur per dag, ook in het weekend. Cliënten krijgen mij aan de lijn of mijn collega Lisa Valkenburg, sinds februari werkzaam bij B.a.B Zorg.”

Uitgebreid dienstenpakket

Het dienstenpakket van B.a.B Zorg is uitgebreid: persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding, terminale zorg en 24-uurszorg. “Ik inventariseer om te beginnen wat er nodig is. Vervolgens bespreek ik wat gefinancierd kan worden op basis van de zogenaamde PGB-indicatie. Dit is het beschikbare budget dat aan de cliënt is toegekend om zorg in te kopen. Vaak is dat helaas niet zoveel. Het is uiteraard mogelijk om particulier extra uren in te kopen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.” Margriet geeft ook advies wanneer cliënten nog geen indicatie hebben en wijst op de mogelijkheden die er zijn. Mocht de PGB-aanvraag problemen opleveren, dan kan B.a.B Zorg ondersteuning bieden.

Ook op reis

Een bijzonder aspect is zorg op reis. Want ook als je hulpbehoevend bent, is het heerlijk om er even tussenuit te gaan. “Wij kunnen ervoor zorgen dat een zorgverlener meegaat op reis, of dat nu in eigen land is of in het buitenland. In goed overleg worden de werkzaamheden besproken en maken we duidelijke prijsafspraken. Een deel van de kosten kan gedekt worden door het PGB.”

Kijk voor meer informatie over B.a.B Zorg op www.babzorg.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 41 van LEVEN! Magazine #39