Op een prachtlocatie middenin de Vogelwijk, pal aan de duinen en op loopafstand van het strand, worden 42 luxe appartementen gebouwd onder de naam Hellasduin. Een uniek nieuwbouwconcept. Als toekomstige bewoner ben je samen met andere bewoners opdrachtgever. Op die manier geef je met elkaar vorm aan je droomwoning.

Aan de rand van de duinen op de Laan van Poot, op de plek van de oude HALO, worden twee urban villa’s gebouwd volgens het principe van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Daarmee wordt bedoeld dat toekomstige bewoners gezamenlijk woningen ontwikkelen. Dat is één van de redenen dat Richard en Loes van Rijswijk besloten hier een appartement te kopen.

“Het bijzondere van dit project is de CPO-gedachte: met z’n allen lid zijn van een kopersvereniging en samen het eindresultaat bepalen. Dat geeft een sterk gevoel van wederzijdse afhankelijkheid en betrokkenheid. Dit bleek uit de hoge opkomst van onze eerste ALV. Hoe leuk is het niet om nu al je buren te ontmoeten en samen ideeën op te doen over de inrichting van jouw apparte­ment. Maar ook over hoe de gemeenschappelijke tuin er straks uit gaat zien. Vanmiddag hebben wij onze eerste afspraak met de architect voor de grove indeling van het appartement, spannend!”

Persoonlijke wensen

Hoewel het soms een uitdaging is met zo’n grote groep opdrachtgevers aan tafel te zitten, is het vooral heel leuk om tot een gezamenlijk ontwerp te komen, vindt architect Harry Abels van Abels & Partners. “We geven aan toekomstige bewoners tot ver in het project ruimte, omdat zij ook opdrachtgevers zijn.”

Over die ‘ruimte’ is Rian van Krevel erg enthousiast. Samen met haar man en dochtertje is zij lid van de CPO Hellasduin. “Ons appartement is met de architect volledig op maat in­gericht. In het ontwerp is rekening gehouden met al onze wensen: geen hoeken, maar alles rond, deuren die inschuiven, een geweldige keuken en een inbouwwijnkast van dezelfde materialen als de rest van de muren en wanden. Er komt zelfs een douche op het terras om het zout af te spelen na een strandbezoek.”

Toekomstgericht wonen

Alle woningen in Hellasduin zijn levensloopbestendig. Dat betekent dat in de woningen voorzieningen zijn aangebracht die het mogelijk maken om hier te blijven, ook als bewoners in de toekomst minder goed te been zijn. Beide villa’s zijn geheel
rolstoeltoegankelijk en de liften, verkeersruimten en appartementen zijn ruim opgezet waardoor rekening wordt gehouden met andere levensfasen.

Duurzaam

De urban villa’s worden helemaal volgens de hedendaagse eisen gebouwd. Bewoners kunnen in hun ‘all electric’ woning gasloos koken. Ook worden de woningen verwarmd door een warmwaterpomp en is er extra isolatie in de daken, gevels en vloeren. De raamkozijnen zullen worden voorzien van triple-beglazing en automatische zonwering. Daken worden vol gelegd met pv-panelen om elektriciteit op te wekken.

Rian: “Voor ons is de duurzame wijze waarop het appartementen­complex wordt gebouwd – naast de mogelijkheid om onze persoonlijke wensen vorm te geven – ook een belangrijke voorwaarde om voor dit project te kiezen. Kortom, een droom die uit gaat komen en waar we als gezin heel erg naar uitkijken. Er zijn nog appartementen beschikbaar, dus wie interesse heeft, kan zich aanmelden. We kijken er naar uit je te ontmoeten!”

Meer informatie over Hellasduin kijk dan op hellasduin.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 58 & 59 van LEVEN! Magazine #41