Interieurarchitecten Arie Alderliesten en Saskia Alderliesten-Vrolijk delen een passie voor design. Naast Studio van ’t Wout volgt nu een nieuw avontuur: de LEMA Flagshipstore op de Kneuterdijk. Hier ervaar je hoe het is om te wonen in een designinterieur, waarbij de store als een volwaardig appartement is ingericht.

Creatief bezig zijn. Het zat er al van jongs af aan in. Saskia: “In mijn ouderlijk huis had ik een zolder­kamer die ik continu opnieuw inrichtte. Na de HMC hout-meubel-interieur vakschool in Rotterdam volgde de kunstacademie. Arie werd door een tekenleraar gewezen op dezelfde opleiding. “Ik was altijd aan het tekenen. Van portretten tot gebouwen. Bij het HMC vond ik een goede combinatie van het praktische en creatieve waar ik als ondernemer op de dag van vandaag nog veel profijt van heb.” Uiteindelijk ontmoetten ze elkaar bij het Rotterdamse interieurbedrijf Eckhart, hun toenmalige werkgever, en werden verliefd.

Saskia ging in 2006 werken bij interieurarchitect Karel van ’t Wout in Den Haag. “Ik werkte bij het leukste bedrijf, maar miste Arie. Wij vullen elkaar goed aan, hebben dezelfde interesses en houden van dezelfde stijl. Toen wij het bedrijf van Karel over konden nemen, kwam een droom voor ons uit: samen een eigen zaak runnen.” And the rest is history! Inmiddels runnen ze al meer dan acht jaar succesvol hun conceptstore in de Zeestraat.

Persoonlijk interieurconcept

Hun stijl laat zich omschrijven als tijdloos en persoonlijk.
Saskia: “Je zult bij ons nooit copy paste zien en ontwerpen gaat altijd over communiceren.” Wij luisteren daarom goed naar de klant en maken dan de vertaalslag naar de inrichting. Altijd met respect voor het pand waar het om gaat. We willen laten zien dat we niet alleen een meubelwinkel zijn, maar vooral vanuit een interieurconcept werken. Bij ons staat het persoonlijke centraal. Wij ontwerpen interieurs die passen bij de persoonlijkheid van onze klanten. Vanuit die gedachte kunnen klanten bij ons thuis een kijkje nemen. Ons huis is boven ons winkelpand. Dat is uniek in Nederland en dat is wat mensen onthouden.” Boven tref je lichte, open ruimtes die in elkaar lopen. Kleur en natuurlijke tinten wisselen elkaar af. Een witte badkamer met ligbad en een Brigitte Bardot afbeelding op de muur. Een keuken met oudroze kasten, gedurfd maar toch tijdloos!

Wonen in een designinterieur

Met de komst van de LEMA Flagshipstore op Kneuterdijk wil het ondernemersstel hun conceptstore versterken met een nieuwe formule.“Met deze winkel richten wij ons ook op architecten en hun klanten,” vertelt Arie. “Wij willen de klanten laten ervaren hoe het is om te wonen in een designinterieur van de Italiaanse fabrikant, LEMA. Een gerespecteerd en succesvol familiebedrijf. Ook voor de hospitality branche is dit een interessant concept vanwege de vele garderobekasten systemen. Wij waren al een tijdje onder de indruk van de manier waarop LEMA steeds een custom made setting weet te realiseren met hun designmeubelcollectie met onder andere inloopkasten, garderobekasten, boekenkasten, bedden, tafels en zitmeubels. Op het moment dat zij ons benaderden voor het opzetten van een flagshipstore waren wij direct enthousiast. Ook omdat wij na vijf jaar met het opzetten van ons thuisconcept toe waren aan een nieuwe uitdaging. Het is leuk en een challenge om van dit concept een succes te maken. Kom dus vooral kijken en laat je inspireren!”

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 58 & 59 van LEVEN! Magazine #41