Fit zijn willen we allemaal, en we zijn ons ook steeds bewuster van het effect van voeding en leefstijl op onze gezondheid. Maar waar doen we goed aan en wat helpt daadwerkelijk bij specifieke (chronische) klachten? NutriSwitch combineert Orthomoleculaire Therapie met Hormoon Substitutie Therapie (HST of HRT) om het lichaam weer in balans te krijgen.

Suzanne van Dijk en Diane Blancke zijn het levende bewijs van de positieve resultaten die zij met hun behandelingen bewerkstelligen. Ze hebben die begerenswaardige uitstraling van energie en rust tegelijkertijd. Als orthomoleculair therapeuten met een holistische visie zetten ze zich met toewijding in om de oorzaak van gezondheidsklachten te achterhalen en met behulp van de juiste voeding, leefstijl en supplementen aan te pakken. Suzanne: “Wij testen alles op onszelf! We geloven in onze benadering en adviseren cliënten met volle overtuiging. We scholen ons voortdurend bij en hebben een aantal tools in handen waarmee we nauwkeurig en betrouwbaar kunnen onderzoeken, meten en behandelen.”

Chronische klachten
De klachten waarmee cliënten naar de praktijk komen, omvatten alle gezondheidsgebieden. Je kunt ze grofweg verdelen in vier categorieën: vermoeidheid, maag-darmproblemen, mentale klachten en hormonale klachten. Diane: “Veel mensen, vrouwen én mannen, jong én oud, voelen zich niet fit. Ze zijn voortdurend moe, snel ziek, ervaren stress en somberheid. Hun klachten worden chronisch en de huisarts heeft geen blijvende oplossing. Wat wij doen is de biochemie herstellen.

De biochemische processen die in het lichaam plaatsvinden, de energiehuishouding, moeten met elkaar in balans zijn. Met de juiste voeding, vitamines en mineralen en een goede leefstijl, kun je de disbalans herstellen. Rond de menopauze/andropauze verergeren hormoongerelateerde klachten en daarom werken wij met HST, hormoon substitutie therapie met bio identieke hormonen, hormoontekorten worden aangevuld en o.a. slaap, stemming, huid/haar en vitaliteit verbeteren.”

Meten is weten
Voor het opsporen van de disbalans wordt gebruik gemaakt van een Energetische Morfologische Bloedtest (EMB) en de Vitalfeld Bodyscan. Suzanne: “De Bodyscan meet en corrigeert vitaliteit en geeft snel een uiterst nauwkeurig beeld van biochemische verstoringen op dat meetmoment. Deze verstoringen pakken we aan met voedingsadviezen, supplementen, verandering van leefstijl en HST. Daarnaast kan dit ook in het Engels. Het is deze combinatie die het verschil maakt en waarmee we uniek zijn.

Investeren voor later
De therapeuten benadrukken dat de behandeling inzet, discipline en motivatie vereist. Het is geen quick fix. Daarom begeleiden ze hun cliënten minimaal een jaar, nemen de tijd om te luisteren en te meten, en leggen gedetailleerd uit waardoor de disbalans ontstaat. Diane: “Als je begrijpt hoe het werkt, hou je het makkelijker vol, ook op lange termijn.”NutriSwich
Riviervismarkt 3, Den Haag
T 06 28 13 30 33 (Suzanne) / 06 37 56 24 27 (Diane)
www.nutriswitch.nl

✍️ Lizzy de Wilde

📷 Wendy Bos