Goudsmid en designer Puck Eigenmann zit al ruim veertig jaar in het vak. Ze weet dus waar ze het over heeft als ze een uniek sieraad vormgeeft.

Mensen kopen bij Eigenmann geen eindproduct, maar delen hun verhalen en laten zich meenemen in het proces van het samen ontwerpen en realiseren van hun eigen sieraad. Puck Eigenmann opende in 1977 een zaak in Wassenaar en vestigde ze zich in 1988 op de Plaats in Den Haag. Hier doet ze wat ze het allerliefste doet: verhalen van mensen vormgeven in een sieraad of amulet. In de zaak flonkeren de prachtigste voorbeelden van haar werk je tegemoet.

“Maar het gaat niet alléén om het mooie design,” zegt bedrijfsleider Annemarie Eigenmann. “Het gaat ook om de route er naartoe. Tegenwoordig is er juist veel aandacht voor de immateriële waarde.” Tijdens gesprekken met Puck ontwikkelt zich een idee en daar komt een fraai sieraad uit voort. “Een sieraad met een dubbele bodem,” benadrukt Puck. “Ons plezier is veel groter als we er op alle gebieden – emotioneel, esthetisch, maar ook technisch – alles uit kunnen halen wat er aan mogelijkheden in zit.”

(In juni staat de etalage in het teken van de bij. Een extra reden om er een kijkje te nemen!)

Verschillende prijsklassen

Aan een bijzonder ontwerp hangt niet automatisch een hoog prijskaartje. Puck: “Voor de prijs zijn arbeidsintensiviteit en de keuze van materialen van belang. Het ontwerpen van sieraden is een ambacht, er komt veel handwerk bij kijken. Natuurlijk werken we met kostbare basismaterialen als goud en diamanten, maar zeker niet altijd. Bij Eigenmann kunnen we in verschillende prijsklassen mooie, persoonlijke sieraden of een bijzonder amulet maken.”

Fantastische ontwerpen

Bij Eigenmann gaat het vooral om maatwerk. Lees alles over waar Puck inspiratie opdoet voor haar sieraden en nog veel meer door hier te klikken en gratis verder te lezen op pagina 102 & 103 van LEVEN! Magazine.

Eigenmann Juwelen
Plaats 5, Den Haag
T 070 365 52 55
www.eigenmann.nl

Tekst Marita Smit
Fotografie Louise Boonstoppel, Gerrit Vermeulen (Sieraden)