Waar in Nederland vind je een winkelstraat met in het midden een prachtig paleis en de Koninklijke Stallen en de Paleistuin om de hoek? Juist, in Den Haag en nergens anders! En na een royal make-over heeft het luxe winkelgebied Noordeinde nóg meer te bieden.

Samen met de bestuursleden van BIZ Noordeinde zet Marcella Maltha zich in om het winkelgebied stevig op de kaart te zetten. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Vanwege haar jarenlange, succesvolle inspanningen om de belangen van lokale ondernemers, bezoekers en de gemeente te behartigen, is ze genomineerd voor een The Hague Personality Award. “Dat is prachtige reclame voor het gebied, want ik doe het natuurlijk niet alleen,” benadrukt Marcella. Duidelijk is in ieder geval wel dat ze het met hart en ziel doet, blijkt uit een gesprek in de zonnige tuin van Het Heden. Vol enthousiasme vertelt ze over het luxe winkelgebied met een historisch karakter.

“Het Noordeinde biedt bezoekers in het gebied tussen ’t Goude Hooft en het Hilton een mooie, interessante en verrassende mix. Eigenlijk kun je hier alles vinden wat je maar wilt. Nieuw zijn onder meer het Indigo Hotel en de vestiging van Gant. Binnen het topsegment vind je hier bijvoorbeeld de internationale ketens Zadig & Voltaire, Karen Millen en IKKS en nationale brands als Oger en de Society Shop. Trots zijn we ook op onze local heroes: Credo, De Rode Loper, Mody Mary, Hofstede, Azami en Klijsen Schoenen. Verder hebben we een aantal hofleveranciers. Slager Dungelmann, beroemd vanwege de heerlijke kroketten en papierspeciaalzaak Damen die luxe en ambachtelijkheid combineert. Daar worden nog ouderwets boeken ingebonden. Het gebied telt ook veel juweliers – waaronder Steltman en Eigenmann – en kunstgaleries als De Galerie Den Haag en Smelik en Stokking. Bij die galeries zijn vaak prachtige tentoonstellingen te zien.

Beste Irish Pub ter wereld

Naast al die fijne winkels, hotels en galeries is het Noordeinde ook de plek van gezellige en sfeer volle horecagelegenheden. Je kunt er heerlijk lunchen, een borrel drinken of afspreken voor een kop koffie. Marcella: “O’Casey’s Irish Pub is zelfs uitgeroepen tot de beste Ierse pub ter wereld!… Benieuwt wat deze plek nog meer te bieden heeft? Klik dan hier en lees gratis verder op pagina 10 t/m 19 in uitgave 38 van LEVEN! Magazine.

www.hetnoordeinde.nl

Tekst Marita Smit
Fotografie Bas Adriaans, Bas Kijzers