Altijd al in het prachtige Hofkwartier willen wonen? In een monumentaal pand, maar wel voorzien van hedendaagse luxe en comfort? Dan is het kleinschalige project Maison Royal een hele interessante optie. Acht riante appartementen met buitenruimte zijn nu in de verkoop.

Naast Paleis Noordeinde, op steenworp afstand van het Binnenhof, omgeven door luxe winkels, galeries en gezellige cafeetjes ligt het monument Noordeinde 44-46. De grote glasvlakken, geglazuurde bakstenen en in beton en ijzer uitgevoerde decoratieve elementen springen direct in het oog. Het in art nouveau-stijl opgetrokken pand heeft bovendien een rijke historie. Koningin Wilhelmina, prinses Juliana en Louis Couperus kwamen bijvoorbeeld graag in de tearoom van de gebroeders Krul. Deze in Den Haag befaamde chocolatiers en banketbakkers hebben het pand in 1903 laten bouwen en ontvingen kort daarna het predikaat koninklijk. Maison Krul sloot zijn deuren in 1970 en daarna kreeg het pand verschillende bestemmingen. Dit najaar start de herontwikkeling en naar verwachting worden eind 2019 de luxe appartementen van Maison Royal opgeleverd.

Kwaliteit en comfort

Maison Royal is een project van Atelier Immobilier, gespecialiseerd in het restaureren, renoveren en herontwikkelen van opmerkelijk vastgoed met historische waarde. Met respect voor de historie en voorzien van duurzame, energiezuinige oplossingen. In dit appartementencomplex realiseert Atelier Immobilier acht appartementen met een buitenruimte (terras of balkon). De meeste appartementen beschikken over twee volledig uitgeruste badkamers en bij elk appartement is in de koopprijs een stelpost opgenomen voor de badkamer(s) en een luxe keuken. De appartementen worden – geheel passend bij deze tijd – gasloos opgeleverd. Kortom: in dit project gaan de kwaliteit en comfort van nieuwbouw samen met de uitstraling van historische oudbouw.

Smart EQ cadeau

Bij elk appartement hoort een parkeerplaats en… een Smart EQ. Deze kleine elektrische auto kan uitstekend achter het gebouw worden geparkeerd, terwijl er voor de andere, grotere auto een parkeerplaats kan worden gehuurd in de nabijgelegen Torengarage of Toernooiveld. Wonen op het Nooreinde iets voor jou? Klik dan hier en lees dan snel verder op pagina 21 in uitgave 38 van LEVEN! Magazine.

www.maison-royal.nl

Tekst Marita Smit