De metershoge kerstbomen voor ’t Gouden Hooft en voor het paleis, de gezellige kerstverlichting en de prachtige etalages; Het Noordeinde is omgetoverd tot The Royal Christmas district!

Rondom het werkpaleis van onze koning vormen de Heulstraat, Hoogstraat, Noordeinde en de Plaats samen een uniek winkelgebied: Het Noordeinde. Onlangs onderging dit winkelgebied een drastische herinrichting. Zo is er onder andere nu meer ruimte voor voetgangers, meer groen en een beter lichtplan. Hierdoor heeft de straat de allure terug van weleer. De monumentale panden, met vaak prachtig versierde jugendstil gevels, vormen een romantisch decor voor een dagje kerstshoppen. Er zijn gezellige locaties voor de kerstborrel of het kerstdiner bij één van de restaurants op Het Noordeinde of op de Plaats. Of blijf romantisch overnachten in één van de luxe hotels.

Ultieme kado
Met meer dan 150 ondernemers en een heel fijne mix tussen onder andere high-end fashion, juweliers, galeries, horeca, interieur en design, slaag je hier zeker. Bij een van onze gerenommeerde juweliers vind je het ultieme cadeau voor je lief. En je trendy kerst-outfit hangt ook voor je klaar bij een van de fashion flagshipstores of in een van de eclectische boetieks. De traiteurs helpen je graag een handje met het kerstmenu en er is een mooi aanbod aan interieur stores om het thuis gezellig te maken.

Jazz Enroute
Naast verschillende events in de weekenden voor kerst, is er op 10, 11 en 12 december 2021 weer een editie van Jazz Enroute. We nemen je graag mee langs verschillende intieme binnen- en buitenpodia op Het Noordeinde met (inter)nationale artiesten zoals: Peter Beets, Sabrina Starke en Greg Hutchinson. Dat wordt swingen tijdens je kerstinkopen of in een restaurant! (www.jazzenroute.com)

Bereikbaar
Het Noordeinde is goed bereikbaar met openbaar vervoer, fiets of auto. Parkeergarages in en rondom het gebied zijn: parking Noordeinde/Heulstraat, Parkeergarage Parkstraat, Parkeer­garage Mauritskade, onder het Hilton Hotel. Fietsparkeren kan gratis en bewaakt in de Biesieklette. (www.biesieklette.nl)

De ondernemers van Het Noordeinde staan voor je klaar om kerst 2021 onvergetelijk te maken en je helemaal in kerststemming te brengen. Merry Christmas!

www.hetnoordeinde.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 47 van LEVEN! Magazine #49

Fotografie: Bas Kijzers