Deze maand viert Rijnzicht Oogkliniek het 12,5-jarig jubileum. De kliniek in De Kempenaerstraat in Oegstgeest heeft de afgelopen mensen duizenden mensen geholpen met een lensimplantaat of laserbehandeling.

Ooglaseren, het verhelpen van bij- of verziendheid door met een laser het oppervlak van het oog vlakker of boller te maken, was begin deze eeuw enorm in opkomst. “Oorspronkelijk was het plan dat wij tegen het Diaconessenziekenhuis aan een kliniek voor deze niet-verzekerde zorg zouden opzetten,” vertelt oogarts Hester van Nouhuijs, een van de oprichters van Rijnzicht Oogkliniek. “Binnen het ziekenhuis werden alleen zieke ogen behandeld. Gezonde ogen opereren om van je bril af te komen werd toen nog gezien als iets heel uitzonderlijks, wat uiteindelijk toch niet onder één dak met de reguliere gezondheidszorg diende te geschieden. De tijd was daar toen nog niet rijp voor. Daarom zijn we hier in Oegstgeest Rijnzicht Oogkliniek begonnen.”

Strenge selectie
De kliniek staat voor deskundigheid, veiligheid en klantgerichtheid. Daarnaast wordt er gewerkt met een klein en hecht professioneel team, daardoor kennen ze de mensen bij naam en ziet men niet steeds een ander gezicht. Nouhuijs: “Aan de voorkant selecteren we heel streng, zodat er geen verkeerde verwachtingen worden gewekt. Bij twijfel beginnen we niet aan een behandeling. Iemand vertrouwt ons immers zijn gezonde ogen toe. Van die kwetsbaarheid zijn wij ons elke keer opnieuw bewust.”

Veiliger&voorspelbaarder
Zijn er de afgelopen jaren veel zaken veranderd in de Oogkliniek? “De behandelingen zijn veiliger en voorspelbaarder geworden. We hebben de nieuwste lasers, en door mee te gaan met elke software-update kunnen we steeds meer informatie achterhalen. Hierdoor kunnen we nog beter maatwerk leveren. Soms kunnen nu mensen gelaserd worden, die vijf jaar geleden nog niet voor een behandeling in aanmerking kwamen.”
LogoRijnzicht

Gratis informatieavond
Regelmatig worden bij Rijnzicht Oogkliniek gratis informatieavonden georganiseerd, die onzekerheden en vragen weg kunnen nemen. De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdag 11 oktober.

Kortingsactie
Om het jubileum te vieren ontvangen geïnteresseerden vijftig procent korting op een vooronderzoek wanneer ze bij het maken van deze afspraak (in de maanden september en oktober) aangeven te hebben gehoord van het 12,5-jarig bestaan van Rijnzicht Oogkliniek. De daadwerkelijke afspraak mag ook in november of december van dit jaar plaatsvinden. Een vooronderzoek (normaal € 100,-) is een volledig oogheelkundig onderzoek van anderhalf uur uitgevoerd door een optometrist en oogarts. Hierin wordt gekeken naar de beste oplossing.

Kijk hier voor meer informatie.