Patagonia Beach in Scheveningen en Uluwatu Beach in Hoek van Holland bewijzen dat je ook aan zee uitstekend kunt eten. In mei opent Bariloche zijn deuren op het Haagse Zuiderstrand ter hoogte van de Savornin Lohmanlaan. Zelfde concept, nieuwe plek. Het belooft een prachtig strandseizoen te worden!
Tien jaar geleden stonden Jasper van der Hoek en Marjan Hofstra op een kaal stuk strand in Scheveningen. Marjan had nog enige horeca-ervaring, maar Jasper had zelfs nog nooit een biertje getapt. Toch creëerden ze er een high end strandtent waar je écht lekker kunt eten, met mooie wijnen erbij, in een prettige sfeer. Vijf jaar later deden ze samen met Eimert Komen hetzelfde in Hoek van Holland: uit het niets toverden ze Uluwatu Beach, het tweede goedlopende restaurant op het strand. Jasper: “En nu gaan we weer samen op een stuk zand beginnen, alleen hebben we dit keer een extreem korte voorbereidingstijd. Binnen een paar weken moeten we de klus klaren. De mogelijkheid diende zich aan en die hebben we met beide handen gegrepen. Het is een plek met een natuurlijke schoonheid die perfect past bij onze visie van smaakvol en culinair interessant eten op een locatie waar je je goed voelt en die de omweg waard is.”
Kwaliteit gegarandeerd
Ondertussen hebben ze een hecht team opgebouwd. Er is amper verloop, de meeste mensen werken er al jaren. Eimert Komen bijvoorbeeld is als mede-eigenaar van Uluwatu hét gezicht van de strandtent in Hoek van Holland. Hij beaamt dat hun kracht ‘het creëren van iets uit niets’ is. “Dat was ook een gek stukje strand met weinig bedrijvigheid. Nu zijn we jaarrond open en hebben veel vaste gasten. Weer of geen weer, we zijn er elke dag. Bij Uluwatu kun je dus ook kerst en oud en nieuw vieren, om maar wat te noemen. De kwaliteit is altijd hoog. We hebben een enorme eikenhouten bar midden in de zaak, een echte eyecatcher, en in de wintermaanden geven we het interieur een winterse vibe.” Voor die vibe is Marjan verantwoordelijk, zij bezit het talent om de juiste sfeer neer te zetten. Zanderige kleuren, mediterrane planten, natuurlijke materialen en subtiele hoogteverschillen gaan nu ook van Bariloche een heerlijke hotspot maken.
Rustig genieten
Josse Andriesen maakt eveneens al jarenlang deel uit van de club, als bedrijfsleider bij Patagonia en straks als mede-eigenaar van Bariloche. Hij is opgegroeid in de Vogelwijk en voor hem is het Zuiderstrand de ideale plek om te zijn. “Ik ben een buitenmens, hou van de zee, de duinen, de elementen en de rust. Dit stukje kust is een pareltje, dat moeten we zo houden. Het heeft een zeldzame leegte die enorm aantrekkelijk is. Op weg hiernaartoe zie je elke keer iets anders, van stuifzand en bloeiende planten tot Schotse Hooglanders. We kunnen onze passie voor lekker dineren en het ontdekken van nieuwe smaken perfect combineren met deze unieke sfeer.”
Eigenzinnige elementen
Dat het runnen van een strandtent best een opgave is, weerhoudt Jasper er niet van om weer vol voor dit nieuwe avontuur te gaan, integendeel. “Op het strand maak je van alles mee, de wind en het water doen wat ze willen, daar heb je niets over te zeggen. Maar dat maakt het juist zo gaaf als het je lukt om na een paar weken in de striemende hagel toch een tent neer te zetten waarvan je uit ervaring weet dat mensen er waanzinnig gaan genieten.”
Uluwatu Beach
Zeekant 57
Hoek van Holland
T 06 12 17 17 68
uluwatubeach.nl
Patagonia Beach
Gevers Deynootweg 57a,
Scheveningen
T 06 22 84 78 73
patagoniabeach.nl
Bariloche
Zuiderstrand 11, Den Haag
Strandslag 6 (opgang Savornin Lohmanlaan)
T 06 23 73 00 74
barilochebeach.nl
✍️ Lizzy de Wilde
📷 Anne de Rijk