Beiden startten hun loopbaan als secretaresse. Door deze ervaring weten Hellen Dordregter-de Lange en Mirjam Slabbers als geen ander wat het vak inhoudt en wat hun opdrachtgevers zoeken. In dit interview vertellen zij over hun kracht en wat hun nieuwe dienst ‘Office Professional’ inhoudt.

Wie het kantoor van Slabbers De Lange aan het Statenplein binnenstapt, wordt als eerste begroet door Sam, de kantoorhond. Binnen aan een lange tafel zijn de mede­werkers druk in gesprek met klanten en ondersteuners. Dit alles te midden van de gezellige inrichting met bank en houten tafels. Net als Hellen en Mirjam hebben ook alle dames op kantoor een secretariële achtergrond. Het geheel komt zeer professioneel over met oog voor de mens. En dat is ook precies waar Slabbers De Lange voor staat. Mirjam: “Onze ondersteuners kiezen voor ons mede omdat wij hier allemaal dezelfde achtergrond hebben. Door die achtergrond kunnen wij goed door­vragen en boven tafel krijgen wat een manager belangrijk vindt en hoe de bedrijfscultuur eruitziet. Met ons team van ondersteuners hebben wij zodanig contact dat wij weten waar hun persoonlijke interesses en talenten liggen. Hierdoor kunnen wij de juiste match maken.”

Rustpunt

Zelf kozen ze ooit voor het vak, omdat geen dag hetzelfde is en de functie veel uitdagingen kent. Daarnaast weten zij uit ervaring dat een goede ondersteuner een belangrijke en centrale rol binnen een organisatie kan vervullen. Mirjam: “Een ondersteuner is een interne manager en weet heel veel van een organisatie. Als het secretariaat wegvalt, dan is een organisatie vaak echt onthand.” Hun nieuwe dienst, ‘het Office Professional team’ springt dan ook in op de behoefte aan secretarieel ondersteunend personeel en met name bij het vervullen van korte opdrachten. Hellen: “Assistenten in dat team krijgen via ons een contract en worden in onze pool opgenomen. Hierdoor zijn ze verzekerd van werk. In deze veilige constructie kunnen zij veel kennis opdoen en vaker wisselen van opdrachtgever. De opdrachten kunnen van een week tot een jaar duren.” Dit jaar werken Hellen en Mirjam alweer tien jaar samen. Op de vraag waarom zij al zo lang zo goed samenwerken zegt Hellen: “Wij hebben een natuurlijke chemie en zijn op elkaar ingespeeld en hebben bovendien hetzelfde gevoel voor humor. Aan een paar woorden hebben wij al genoeg. Daarnaast zijn wij ambitieus en leggen de lat voor onszelf hoog. Wij hebben veel plezier in ons vak en stralen dat uit naar zowel opdracht­gevers als de ondersteuners die wij begeleiden.”

Meer informatie over Slabbers De Lange kijk dan op www.slabbersdelange.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 123 van LEVEN! Magazine #40