SkyView de Pier maakt sinds 2016 onderdeel uit van de skyline van de Haagse kust. Het enorme reuzenrad dat acht meter boven de Noordzee geruisloos ronddraait, valt nu al niet meer weg te denken en lijkt er altijd gestaan te hebben.

Op 18 augustus 2016, draaide het reuzenrad voor de allereerste keer. Perry Oerlemans en Pierre Karsten hadden het voor elkaar. Het was de zakenpartners gelukt om Nederland een primeur te bezorgen: het eerste permanente reuzenrad stond op zijn plek. En wat voor een plek! Op het puntje van de Pier, meters boven de zee, met een schitterend uitzicht over land en water.

Bewondering

Als klein jongetje droomde Perry Oerlemans ervan om kermisexploitant te worden. “Als er een kermis in de buurt was, was ik er te vinden. Ik kon uren kijken naar het opbouwen
van de attracties. De techniek, de sfeer, alles intrigeerde mij. Maar ook het vermaak en het feit dat je mensen plezier kunt bezorgen.” Een plaats veroveren in de kermiswereld is moeilijk en daarom richtte hij zich op een van zijn andere interesses: muziek. “Op mijn veertiende had ik mijn eigen drive-in show. Snel daarna werd ik DJ bij Radio Decibel, wat ik uiteindelijk heb overgenomen en nu in een groot deel van Nederland te ontvangen is.”

Voor iedereen

Benieuwt naar wat er nog meer allemaal te doen valt op de pier? Klik dan hier en lees snel verder op pagina 49 van LEVEN! Magazine!

SkyView de Pier
Strandweg 156, Scheveningen
T 088 022 33 33
Facebook: skyviewdepier
www.skyviewdepier.nl

Tekst: Lizzy de Wilde
Fotografie: Femque Schook