Met internationale en nationale cliënten strekt de praktijk van Severijn Hulshof advocaten zich uit over heel Nederland. Dit nichekantoor heeft ruime ervaring op het gebied van bouw- en aanbestedingsrecht en aanverwante rechtsgebieden. Deze zomer vieren ze het 15-jarig bestaan.

Op de 19de etage van het WTC, met uitzicht over de stad, bevindt zich advocatenkantoor Severijn Hulshof. Dit kantoor, bestaande uit een team van tien mensen, was één van de eerste Nederlandse nichekantoren gespecialiseerd in bouw- en aanbestedingsrecht. “Het mooie aan ons werk is dat je echt een rol speelt bij het maakproces van onze cliënten,” vertelt Leendert van den Berg, samen met Joost Haest en Erik Gierman partner in de maatschap. “Als ik hier uit het raam kijk, zie ik zo een aantal bouwprojecten waar wij een bijdrage aan hebben geleverd, Nieuw Babylon en het Centraal Station. Een gebouw of project is niet vanzelf mooi. Daar gaat eerst veel aan vooraf en bij veel stappen speelt het recht een rol.”

Groot speelveld

Bij een bouwproces zijn vaak veel partijen betrokken die afspraken maken, overeenkomsten sluiten maar die ook met elkaar in conflict kunnen komen. Severijn Hulshof staat aannemers, maar ook installateurs, architecten, constructeurs en andere opdrachtnemers bij. Ook ondersteunt het gemeenten, waterschappen en grote particuliere opdrachtgevers, bij het zoeken naar oplossingen en kansen. Het speelveld van het kantoor is groot: van contractbegeleiding voor werken in het Midden-Oosten tot het begeleiden van aanbestedingen en de uitvoering tot oplevering van projecten. Ook kan het kantoor een rol spelen bij de afwikkeling van garanties, gebreken en aansprakelijkheden.

Voeten in de klei

Van oudsher ligt het zwaartepunt van het kantoor bij grootschalige projecten op het gebied van infrastructuur zoals kunstwerken, snelwegen, railverbindingen en waterwerken. Naast bouwrecht kent Severijn Hulshof een aantal subspecialisaties. Meer hierover weten? Klik dan hier en lees snel verder op pagina 119 van LEVEN! Magazine.

Severijn Hulshof Advocaten
WTC The Hague
Prinses Margrietplantsoen 77, Den Haag
T 070 304 55 90
www.severijnhulshof.nl

Tekst Marjolijn Westerlaken Fotografie
Wubbo Ockels, George Ongkiehong Fotografie Corné Bastiaansen, Hlo (Portret)