Dichtbij het centrum van Delft verrijst de duurzaamste buurt van de stad. Schoemaker Plantage wordt een gezonde en vooral groene leefomgeving met royale gezinshuizen en een stadspark.

Heerlijk wonen in een gloednieuw huis dat omringd wordt door groen. Dat kan in Schoemaker Plantage. Deze nieuwe woonbuurt ligt tegenover de Technische Universiteit in Delft. Susan Galesloot namens AM: “In de ontwikkeling van het project zijn wooncomfort en duurzaamheid het uitgangspunt. Er komen zes- tot achthonderd nieuwbouwhuizen en -appartementen. Kenmerkend zijn de gezellige straatjes met verschillende gezinshuizen en de riante parkhuizen met een optimaal uitzicht. De Grasbuurt en de Klinkerbuurt worden met elkaar verbonden door een prachtig stadspark met veel groen.”

Huis van de toekomst

“Met het oog op het hoge afwerkingsniveau van deze huizen wordt er zoveel mogelijk gebruikgemaakt van duurzame producten. De moderne technieken op het gebied van energieopwekking zorgen ervoor dat de huiseigenaren de energiemeter op nul houden. De NOM-huizen (Nul Op De Meter huizen) zijn allemaal voorzien van zonnepanelen op het dak, vloerverwarming met een warmtepomp en de beste isolatie. Deze slimme manier van comfortabel wonen zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in alle seizoenen. Elk nieuwbouwhuis in deze buurt is meer dan energieneutraal en dat is goed voor de toekomst.”

Duurzaam en sfeervol

“Schoemaker Plantage voelt als een binnenstad en een tuindorp. Er zijn mooie wandelroutes midden in het groen en in tien minuten fietsen is het centrum van Delft bereikbaar. Deze oude stad heeft een rijke historie en er zijn leuke winkels en sfeervolle uitgaansgelegenheden.” Dat maakt deze nieuwe manier van wonen op de duurzaamste plek van Delft wel heel erg aantrekkelijk. Kijk voor meer informatie en het actuele aanbod op de website of breng een bezoek aan de Schoemakerloods.

Lommerijke omgeving

Op de oude TNO-locatie wordt de aanbouw van de nieuwe huizen in fases gerealiseerd. Meer lezen over dit project? Klik dan hier en lees snel verder op pagina 48 en 49 van LEVEN! Magazine.

www.schoemakerplantage.nl

Tekst Bo Vrolijk
Fotografie Am – Schoemaker Plantage