Bij Max Koot Studio schijnt de zon door de grote ramen van het bekende hoekpand naar binnen. Met het uitzonderlijke licht dat hier naar binnenvalt wordt vaak gespeeld. Hierdoor krijgt de foto een eigen karakter en wordt de echtheid van een portret meer zichtbaar.

Max Koot Studio is in 1957 begon­nen op de Laan van Meerdervoort 7b in Den Haag en is daar nu nog steeds gevestigd. Op deze locatie met een bijzondere lichtinval, zijn vele groot­heden gefotografeerd. Beroemd werd Max Koot vooral omdat leden van het Koningshuis zich graag door deze fotograaf lieten portretteren, evenals de ambassadeurs en ministers. De portretfotografie is hier tot ware kunst verhe­ven. De beelden aan de wand vertellen allemaal een eigen verhaal. De diversiteit van nostalgie, karakteristieke portretten en stijlvolle fotogra­fie, wordt afgewisseld met kunstfotografie. Het gezicht op elke foto hier heeft een enorme aan­trekkingskracht, daar blijf je naar kijken. Danny van der Kamp, de huidige eigenaar van Max Koot Studio is met gepaste trots en een enor­me dosis aan creativiteit in de voetsporen van Max Koot getreden.

“HET GEZICHT OP ELKE FOTO HIER HEEFT EEN ENORME AANTREKKINGSKRACHT, DAAR BLIJF JE NAAR KIJKEN”

Portretfoto, profielfoto en pasfoto

Danny van der Kamp werkt al 25 jaar als foto­graaf bij Max Koot Studio en maakt prachtige plaatjes van families, kinderen en verrassende groepsfoto’s, huwelijksreportages en professio­nele portretfoto’s voor websites en bedrijven. Danny: “Op afspraak kun je in de studio een perfecte profielfoto laten maken voor LinkedIn, Facebook en Instagram. Een stralende foto is tegenwoordig echt een absolute must. Wij wor­den bij Max Koot Studio ook regelmatig bena­derd door mensen die goed voor de dag willen komen op een datingsite. Een goede foto valt of staat met goed licht. Wij werken graag met natuurlijk licht en daar waar nodig met studio­ licht waardoor je de echtheid van een persoon goed en mooi kunt vastleggen. Het spelen met licht maakt fotografie met een camera bijna tot schilderen met een penseel op een doek.” Bij Max Koot Studio kun je ook spontaan terecht voor een pasfoto, die je hier met een beetje ge­luk binnen enkele minuten kunt laten maken door dé fotograaf Danny van der Kamp.

Kom naar de studio voor een prachtige foto als cadeau voor een ander, of gewoon voor jezelf. Of nog leuker, geef een fotoshoot of cadeaubon als ge­schenk voor een feestelijke gelegenheid.

Max Koot Studio

Laan van Meerdervoort 7b, Den Haag
T 070 360 48 36 / 06 18 99 00 99

Meer weten? Kijk op www.maxkootstudio.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina’s 88 t/m 89 van LEVEN! Magazine #46

Tekst: Bo Vrolijk