Vijf jaar geleden zocht Robbert Jol een plek waar zijn zoon met plezier kon bewegen. Via de gemeente kon hij het kerkgebouw aan het Stadhoudersplantsoen huren. Inmiddels is Planet Jump niet weg te denken uit de stad. Een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Hij wilde meer kinderen aan het sporten krijgen op een fijne plek waar iedereen welkom is. Met kinderpark Planet Jump lukt dit wekelijks. Vijf jaar geleden ontving hij de sleutel en dat wordt in de zomer groots gevierd. Vorig jaar is het springparadijs helemaal vernieuwd. Verder heeft Robbert flink geïnvesteerd in de verlichting en het gebouw. “Wij hebben voor ieder niveau tot zestien jaar wat te bieden en zijn heel toegankelijk,” vertelt Robbert. “Mijn zoon komt hier iedere dag uit school een uur salto’s en flikflaks maken. Het is mooi om te zien hoe hij gegroeid is en hoe blij hij ervan wordt. Dat zie ik ook terug bij de andere kinderen die hier komen tijdens het vrij springen en de kinderfeestjes. Voor wie verder wil zijn er verschillende lessen waaronder freestyle en turnen. Ik werk met een vast team en dat is ook zeker onderdeel van ons succes. Daarnaast werk ik met lokale ondernemers die onze verse producten leveren.”

Ontmoetingsplek

De ontstaansgeschiedenis van de kerk is heel bijzonder. Tijdens de Tweede Wereld Oorlog is het gebouw gesloopt en na die tijd weer opgebouwd met hulp van ondernemers en bewoners uit de buurt. “Iedere dag voel ik nog de magie en rust als ik hier binnenstap in de ochtend. Ik word heel vrolijk als de kinderen hier dan gedurende de dag met zoveel plezier komen springen. Ook krijg ik regelmatig mensen op bezoek die even een kijkje komen nemen. Zo had ik laatst een stel dat hier veertig jaar geleden is getrouwd. Ik heb alleen positieve reacties over hoe de kerk is getransformeerd en wordt hergebruikt.” Hoewel Robbert de komende twee jaar nog verzekerd is van huisvesting in het kerkgebouw, is de toekomst onzeker. “Ik kan mij niet voorstellen dat ik hier weg moet. In deze omgeving is verder geen vergelijkbare plek waar kinderen echt vrij kunnen bewegen tegen een schappelijke prijs. De diversiteit van onze gasten is groot. Van bekende Hagenaars, expats tot het buurmeisje. Voor ouders is dit een plek om met elkaar af te spreken. Het zou zonde zijn als die ontmoetingsfunctie verdwijnt.”

Meer informatie over Planet Jump kijk dan op www.planetjump.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 77 van LEVEN! Magazine #40