Presentatie, oog voor detail en veel kleur. Daar staan eigenaren Jacqueline en Roel van Everdingen samen met hun team al dertig jaar voor. Van de klassieke Charlotte taart tot speciaal ontworpen bruidstaarten.

Wie Patisserie Jarreau binnenloopt ervaart een heuse smaak- en kleurexplosie. Of het nu gaat om de grondstoffen, de bereidingswijze, het gebruiksadvies en de presen­tatie; niets wordt hier aan het toeval overgelaten. Als één van de eerste zaken in Den Haag introduceerden Roel en Jacqueline tien jaar geleden de macaron. “Een heel avontuur,” vertelt Roel. “De receptuur ligt niet zo maar op straat en het is een lastig product om te bereiden. In ons atelier spuiten we de macarons handmatig. Het gaat erom dat je een constant product weet neer te zetten.” Inmiddels is dit product niet meer weg te denken uit het assortiment en komen mensen van heinde en ver om de macarons en de andere lekkernijen te kopen. Voor wie zelf macarons wil leren maken; er worden regelmatig workshops aangeboden.

Vernieuwend

Het komt regelmatig voor dat zij varianten op hun creaties terugzien in andere winkels of warenhuizen. Of ze dat erg vinden? Roel: “Nee, het betekent dat wij vernieuwend bezig zijn.” Veel klanten komen regelmatig terug en laatst kregen ze zelfs bezoek van iemand uit Argentinië. Dat komt omdat zij steeds iets nieuws weten neer te zetten menen de ondernemers. “Wij hebben natuurlijk onze vaste producten maar wisselen twee keer per jaar van collectie,” legt Jacqueline uit. “Ik laat mij inspireren door de modekleuren. Op die manier zet ik mijn modevakachtergrond toch ook weer in. Vervolgens bepalen wij de smaak. Dit gebeurt aan de hand van de seizoenen. In de zomer past gevoelsmatig fris zomerfruit en in de winter zwaardere smaken zoals chocolade. In het atelier wordt het concept verder uitgewerkt en worden er proefjes gemaakt. Wij proeven alles zelf en als het concept klopt, komt het pas in de winkel.”

Tongstrelend en kleurig

Het leukste aan hun werk vinden ze dat ze mooie dingen kunnen maken die hun klanten weten te waarderen. Roel: “Laatst vertelde een klant dat hij eerst vijf minuten naar ons gebak had zitten kijken. Dat vind ik mooi, dan heb je natuurlijk eer van je werk. Ik ben heel visueel ingesteld en wil dat onze producten de aandacht trekken. De producten van Patisserie Jarreau onderscheiden zich door de strakke verzorging en de veelkleurigheid. Maar de smaak moet natuurlijk ook kloppen. Het is de kunst om hierin de juiste balans te vinden.”

Jacqueline en Roel zijn samen de zaak dertig jaar geleden begonnen. Hun team bestaat uit tien mensen waarvan een aantal al langer bij Jarreau werkt. Eén winkeldame is zelfs al 25 jaar in dienst. “Het is leuk om te zien hoe ons team met ons is meegegroeid en zelf vol ideeën zit. Zij zijn net zo enthousiast over de producten als wij.”

Meer informatie over Patisserie Jarreau kijk dan op www.jarreau.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 16 & 17 van LEVEN! Magazine #40