Van Buttingha Wichers notarissen en De Jong & De Nerée notarissen hebben begin 2018 de krachten gebundeld. Met ruim veertig medewerkers is het kantoor nu het grootste zelfstandige notariskantoor van Den Haag. Kandidaat-notaris Yolanda Bokhorst aan het woord over de expertise van het kantoor en in het bijzonder de diensten voor expats.

Sinds mei zit Van Buttingha Wichers notarissen op haar nieuwe locatie aan de Koninginnegracht hartje centrum. Beide kantoren brengen expertise op verschillende vakgebieden mee. Zo is Van Buttingha Wichers notarissen al generaties lang verbonden aan het familierecht. Ook het nieuwe kantoor speelt voor veel families de rol van vertrouwenspersoon en adviseur op het gebied van het (complexe) nationale en
internationale familievermogensrecht. Daarnaast heeft het kantoor de focus op het complexe (internationale) onder­nemingsrecht en een brede expertise op het gebied van professioneel commercieel vastgoed.

Juridisch adviseur

De verhuizing binnen het centrum van de stad is een bewuste keuze, vertelt Yolanda Bokhorst. “We wilden goed vindbaar blijven voor onze cliënten en op één plek gevestigd zijn. Als grootste zelfstandige notariskantoor van Den Haag
onderscheiden wij ons doordat wij niet zijn aan te merken als een ‘akteproducent’. Wij zijn een juridisch adviseur, die op allerlei belangrijke momenten in het leven van onze cliënten, helpen om zaken goed te regelen. Hierbij kun je denken aan de overdracht van een huis, het opstarten van een BV of opstellen van een testament waarbij je een notaris sowieso móet inschakelen. Maar daarnaast zijn wij juist steeds meer betrokken bij de beantwoording van andere juridische vragen die bij cliënten leven. Bijvoorbeeld hoe je op een fiscaal gunstige manier je vermogen aan je kinderen kunt overdragen zonder daarover meteen alle zeggenschap te verliezen. De kwaliteit van de inhoud staat daarbij altijd voorop en onze adviezen zijn natuurlijk op de persoonlijke omstandigheden van de cliënt afgestemd.”

Persoonlijke band

Het mooie aan haar werk binnen de tak familierecht is de band die zij met cliënten opbouwt, vindt Bokhorst. Zelf werkt zij al sinds 2013 bij het kantoor en heeft al meer dan 30 jaar ervaring binnen het notariaat. “Cliënten kom ik steeds weer tegen gedurende hun leven, bijvoorbeeld als zij gaan samenwonen of trouwen, hun eerste huis kopen, voogdij voor hun kinderen willen regelen en/of een levenstestament willen opstellen. Ik vind het mooi om daar een onderdeel van te zijn.

Kijk voor meer informatie over Van Buttingha Wichers Notarissen op www.vbwnotarissen.nl/

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 96 t/m 97 van LEVEN! Magazine #39