Komend jaar vieren goudsmid Taco en sieradenontwerpster Lou het tienjarig jubileum van hun Goudsmidatelier Tafel van Goud. In al die jaren is hun winkel met atelier in Oud-Rijswijk uitgegroeid tot zo’n succes dat ze binnenkort een tweede vestiging openen in Schiedam.

Het leverde best wat verbaasde reacties uit hun omgeving op toen Taco en Lou vertelden over hun plannen voor een vestiging in de historische binnenstad van Schiedam. Lou: “We wilden altijd al een plek waar we wonen en werken konden combineren. Dat was onze droom. We zijn lang op zoek geweest in de regio Haaglanden. Aan Schiedam dachten we niet, deze plek vonden we per toeval. Dit levendige stadje is een onontdekte parel en ruwe diamant. Het is een authentieke stad van oude ambachten, waar veel creatieven wonen en werken. Er heerst hier echt een handen uit de mouwenmentaliteit.” Voor alle trouwe klanten uit Rijswijk, Delft, Den Haag en Voorburg: Lou en Taco vertrekken niet met hun atelier uit Oud-Rijswijk. Wel wordt Schiedam – na de opening eind 2018 de hoofdvestiging. “Hier zijn we op woensdag, donderdag en vrijdag te vinden, op zaterdag zijn we in Rijswijk.”

Persoonlijke symboliek

Momenteel wordt er nog hard geklust om de begane grond om te toveren tot Goudsmidatelier. Eind dit jaar zal het zo ver zijn, dan is de winkel een bezoek waard voor iedereen die de collectie wil bewonderen of een persoonlijk sieraad wil laten ontwerpen. De stijl waar de Tafel van Goud zich het best mee laat omschrijven, is dat ze sieraden creëren waarbij alles mogelijk en niets te gek is. “Erfstukken een tweede leven geven, trouwringen maken met een persoonlijke symboliek. Maar vooral: tijd en aandacht aan de wens van de klant besteden. Mensen zijn vaak verrast als ze het eindresultaat zien,” aldus Lou. “Mooie dingen maken, dat is wat we blijven doen.”

Verder lezen over deze bijzondere winkel? Klik dan hier en lees verder op pagina 87 van LEVEN! Magazine.

Goudsmidatelier Tafel van Goud
Vestiging Schiedam
Oude Kerkhof 20, Schiedam
T 010 761 52 13
Open eind 2018

Goudsmidatelier Tafel van Goud Vestiging Rijswijk
Stadhoudersstraat 13, Oud-Rijswijk
T 070 303 05 09
Open op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

www.TafelvanGoud.nl