Eindelijk is er een broek op de markt die draagt als een trainingsbroek en staat als een casual pantalon. Nico Ros en zijn twee zonen brachten comfort en elegantie samen in Neycko Casual Pantalons. Het Haagse merk loopt als een trein en menig bekende Nederlander is al gespot in een Neycko.

Het maatpak is allang niet meer standaard op het werk en casual kleding wordt steeds normaler. Het modebeeld is de afgelopen twintig jaar flink veranderd. Tegenwoordig kun je gerust in sneakers gecombineerd met een mooie casual sweatpant naar kantoor gaan. De broers Rick en Tim Ros waren zich door het thuiswerken nog meer gaan hechten aan hun trainingsbroeken, maar vonden de bestaande sweatpants niet sjiek genoeg. Ze besloten om samen met hun vader de volmaakte broek te gaan ontwikkelen. Rick: “Mijn vader werkt al veertig jaar in de (bedrijfs) modebranche, is van oorsprong maatkleermaker en heeft verstand van stoffen. Het moest ons toch lukken om een broek te ontwikkelen die draagt als een trainingsbroek en eruitziet als een pantalon. Toen mijn vader een duurzame Italiaanse stof voor de sportindustrie ontdekte, wisten we dat deze hoogwaardige en toch zachte jersey het perfecte doek was.”

Comfortabel en stijlvol

Nico Ros ontwierp het functionele en toch stijlvolle kledingstuk dat zoon Rick eigenlijk altijd al miste. “Mijn werkdagen zijn nooit hetzelfde. Nu werk ik veel thuis, maar dat gaat in de toekomst natuurlijk weer veranderen en dan ben ik ook regelmatig te vinden bij een netwerkbijeenkomst of op de golfbaan. Mijn outfit moet overal bij passen. Met een blazer verleg je makkelijk het accent, maar een broek die voor alles inzetbaar is, had ik nog niet gevonden. De meeste trendy stretchbroeken zijn niet echt smaakvol en bevatten bovendien katoen waardoor de stof niet ademt en niet comfortabel zit. In de Neycko is geen katoen verwerkt, waardoor hij gewoon in de wasmachine kan en niet gestreken hoeft te worden. Ik draag niets anders meer.”

Nationaal succes

De Neycko bleef niet onopgemerkt en vanaf de start van het label in 2020 liep het storm. Niet alleen advocaten dragen de pantalon, ook bekende sporters zoals Maurice Steijn, Pascal Bosschaart, Tommie Beugelsdijk en prof darter Jelle Klaasen zijn inmiddels fan. De Haagse ondernemer John van Zweden van het Behangparadijs – die je uit kunt tekenen in een trainingsbroek – heeft de Neycko zelfs in alle kleuren gekocht.

SPECIALE LEVEN! AANBIEDING: bestel je broek met de code leven!neycko en ontvang 10% korting op je aankoop

Meer weten? Kijk op www.neycko.com

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina’s 62 & 63 van LEVEN! Magazine #47

Tekst: Lizzy de Wilde / Fotografie: Denise Pronk