De contouren van het nieuwe Van der Valk Hotel Den Haag-Wassenaar worden steeds duidelijker en elke dag komt dit bijzondere hotel een stapje dichter bij de finale van de grote make-over. Van 92 naar 225 kamers, Gastrobar Hop, restaurant Eiber en maar liefst veertien zalen en boardrooms. “Er zit veel leven in de brouwerij en we zijn erg tevreden over de vorderingen”, aldus een trotse Roxanne Luiten die, samen met haar echtgenoot Alex, de ondernemer achter dit grote project is.

“Vijftien jaar geleden zijn onze oom en tante, Jack en Corine Luiten, begonnen met deze plannen, waardoor we extra blij zijn dat het einde van de bouw in zicht is!” De locatie van dit bekende familiehotel is uniek: in een groene oase tussen de grote steden, met musea, het strand en de natuur om de hoek, is het makkelijk te bereiken via de vele uitvalswegen. Met ons landelijk bestuur op tien minuten fietsen en ons nationale vliegveld op een half uurtje rijden, is de ligging ideaal. Tel daarbij de nieuwbouw, renovatie van het ‘oude’ hotel en de enorme investering in duurzaamheid (zonnepanelen, warmtepomp, een eigen moestuin et cetera) op en je kunt wel zeggen dat dit Valk-hotel er een uit duizenden is.

Maatwerk voor iedereen
Ondanks de toename van het aantal kamers en zalen blijft de sfeer huiselijk, familiair en intiem. Zo krijgt de inrichting een warme uitstraling: “Met natuurlijke materialen en kleuren die heel mooi in de omgeving blenden zoals terra, donker­blauw en groen. Er is veel ruimte voor de flora en fauna en aan iedere gast is gedacht. Of men nu met een groot gezin komt, vrienden, zakenrelaties of wat langer wil blijven in een rustige omgeving, er is voor iedereen een verblijf naar wens in te richten.”

(Zakelijke) feestjes
“Zeker voor grote groepen wordt dit Van der Valk-hotel een aanrader. Een congres, productlancering in intieme of juist open sfeer, alles is te bespreken. Een groot (bedrijfs)feest, maar ook een babyshower of verjaardag, we hebben verschillende soorten zalen en ruimtes die we zelfs onderling kunnen verbinden. En natuurlijk is er heel goed nagedacht over de innerlijke mens.”

Food & Beverage
Op de benedenverdieping wordt hard gewerkt aan de open keuken waar kan worden gekozen voor à la carte of het live cooking buffet. Hiernaast wordt Gastrobar Hop geopend, waar niet alleen cocktails worden geserveerd maar ook shared dining gerechten met kwalitatief hoogwaardige kunstwerkjes van de nieuwe chef-kok. Nog een trots van Roxanne is de ‘bakery’ met brood en huisgemaakte taartjes die op een prominente plek in de grote lobby wordt gerealiseerd. “Ik verheug me enorm op de opening later dit jaar, maar ook nu zijn onze gasten uiteraard al meer dan welkom!”

Rondleiding en vacatures
Wil je het project met eigen ogen volgen? Geef je dan op voor een rondleiding! Een e-mail sturen naar diederick@wassenaar.valk.com is voldoende. Wil je werken bij dit unieke Valk-hotel? Kijk op de website voor de actuele vacatures.