Bij Van der Velde ’t Veentje Verhuizingen staan plezier en kwaliteit voorop. Het familiebedrijf bestaat al bijna een eeuw en heeft zich ontwikkeld tot een succesvolle onderneming met oprechte aandacht voor klanten, personeel en de maatschappij.

Verhuizen behoort tot de top drie van stressvolle gebeurtenissen en wordt niet meteen geassocieerd met een feestje. Maar volgens directeur Robert Medenblik zou dat wel zo moeten zijn. “Als het goed gedaan wordt, door een professioneel bedrijf, dan kun je er op vertrouwen dat je ’s avonds in je nieuwe huis lekker een wijntje drinkt en alles in orde is. Mensen zien op tegen veranderingen, daar zit vaak de emotie, maar de verhuizing zelf hoeft helemaal niet stressvol te zijn. Wij krijgen regelmatig te horen dat de verhuisdag ‘een leuke dag’ was en de verhuizers heel vriendelijk en vrolijk.”

Kwaliteit en plezier

Het merendeel van de medewerkers is in vaste dienst en werkt al jaren bij Van der Velde ’t Veentje. De naam van het bedrijf komt van meneer Van der Velde die in 1921 het bedrijf begon op de Veenkade in de voormalige polder Het Kleine Veentje. “We werken met een toegewijd team. Iedereen streeft naar kwaliteit en voelt zich verbonden met elkaar. Het is net een vriendengroep, een knipoog is genoeg om aan te geven wat er nodig is. Met hard werken, doen waar je goed in bent en met plezier uitdagingen aangaan, krijgen we alles voor elkaar. Er zijn maar weinig kinderen die later verhuizer willen worden, maar als je het eenmaal bent, dan blijf je het vaak wel.”

Verantwoord ondernemen

Medenblik is voorzitter van de Belangenvereniging Bedrijven Zichtenburg, Kerketuinen en Dekkershoek (bedrijventerrein ZKD) en zet zich in voor een schoon, heel en veilig bedrijven­terrein. “Er zijn hier ruim vierhonderd bedrijven gevestigd met achtduizend arbeidsplaatsen. Goede onderlinge contacten en samenwerking zijn belangrijk voor alle partijen. Ik wil als ondernemer iets terug doen voor de regio waar ik mijn geld mag verdienen met mijn verhuisbedrijf. Het is te makkelijk om je daar niet mee bezig te houden. Vooral mensen uit de omliggende wijken, de jongen van de straat, wil ik kansen geven om weer op het juiste pad te raken.”

Werkgelegenheid

Het verhuisbedrijf werkt nauw samen met het Werkgeversservicepunt (WSP) Den Haag en neemt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een jaar lang onder zijn hoede om opgeleid te worden en ervaring op te doen. “Onze medewerkers zijn loyaal aan het bedrijf en weten hun werkplezier over te brengen. Als je de juiste snaar raakt en iemand is gemotiveerd om te leren en te groeien, dan lukt het meestal wel. Na dat jaar kunnen ze bij elk bedrijf aan de slag. Wij hebben zelf ook een aantal deelnemers in dienst genomen.” Medenblik is benieuwd naar de resultaten van de pilot die op 1 januari gestart is met de MKB werkambassadeur die vanuit WSP is aangesteld. “Met de juiste match en maatwerk tussen werkgevers en werkzoekenden, kan hij de onder­nemers hier ontzorgen en vacatures invullen. Ik denk uiteindelijk dat je met echte banen, dus geen tijdelijke projecten, het meeste perspectief biedt aan inwoners, gemeente en de lokale economie.”

Meer informatie over Van der Velde ’t Veentje Verhuizingen kijk dan op www.vanderveldeverhuizingen.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 108 & 109 van LEVEN! Magazine #40