Op een van de mooiste plekjes in de Herenstraat van Oud Voorburg is Orfèvre Edelsmederij al bijna 30 jaar gevestigd. Eigenaar Manda Willems is meestergoudsmid en creëert samen met haar team handgemaakte sieraden met een hele eigen signatuur.

De sfeervolle winkel Orfèvre in het karakteristieke dorp heeft een open atelier. De armbanden, ringen, oorbellen en kettingen worden in de glazen vitrines gepresenteerd. Het is een feest van robuust en juist heel fijn zilver, mooi rosé (rood)- of geelgoud met een gedetailleerde mix van hartjes, veertjes, vlinders en sierlijke krullen. Gepassioneerde vakmensen zitten in hun creatieve proces aan de werkbank, omdat het ontwerpen van sieraden altijd doorgaat. Manda Willems: “Samen met mijn team maken we in ons atelier sieraden in opdracht en ik ontwerp mijn eigen collectie. We maken zelf gouddraad en goudplaat. Als goudsmid kunnen we allerlei prachtige creaties maken, zoals de kenmerkende zilveren armbanden met een wikkel van gouddraad. Alle sieraden en juwelen zijn handgemaakt en de signatuur van mijn ontwerpen is heel herkenbaar. Ik gebruik diamanten, parels, robijnen, saffier, topaas en andere edelstenen met kleuren waar ik verzot op ben, zoals roze en groene toermalijn.”

Bonheur Brilliant
De nieuwe handgemaakte collectie van Orfèvre is vooral een mix van goud en zilver. Manda: “Mijn lievelingsstad Parijs is de stad van de liefde en dat inspireert mij altijd enorm. In de allernieuwste collectie zijn de invloeden van Parijs ook zichtbaar. De robuuste ringen met hamerslag zijn in de Bonheur Brilliant collectie veelal uitgevoerd met edelstenen in een kroonachtige zetting. De verfijnde bolletjes ringen, armbanden en kettingen zijn opvallend door de grote en kleinere edelstenen of verfijnde details. In ons eigen atelier maken we ook de structuur van de brede klemarmbanden. Deze collectie is voor mij heel erg dierbaar, omdat ik deze weer samen met mijn vader heb ontworpen. Als voormalig industrieel ontwerper en meubelmaker is hij nog steeds erg creatief. Met een kleine figuurzaag is hij heel erg behendig en tovert hij samen met mij als een volleerd meestergoudsmid de mooiste creaties.” De kunstzinnigheid en creativiteit van deze familie is vertaald naar een liefdevolle collectie waar ambacht, romantiek en de liefde voor ontwerpen samen­smelten.

Orfèvre Edelsmederij
Herenstraat 84, Voorburg
T 070 386 55 71
www.orfevre.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 17 van LEVEN! Magazine #49

Tekst: Bo Vrolijk / Fotografie: Pascale van Reijn