Studio van ’t Wout durft de minder bekende topmerken naar Nederland te halen. Met succes, want eind oktober openen de interieurarchitecten hun derde vestiging in Den Haag.

Eigenaren en interieurarchitecten Saskia en Arie Alderliesten verheugen zich op het inrichten van DePadova flagshipstore op de Kneuterdijk, gelegen pal naast hun Lema flagship­­store. In hun design store op de Zeestraat liggen de stalen stof, marmer en sisal van het label DePadova uitnodigend gerangschikt op een tafel. Arie: “Het geeft zoveel energie om weer iets nieuws aan te pakken. Zoals het meestal bij ons gaat, kwam ook dit pand op ons pad. We zagen dat het te huur stond, belden de makelaar en sprongen in de auto om naar Milaan te rijden waar DePadova gevestigd is. Het wordt het eerste flagshipstore in Europa. We krijgen goede support van DePadova, zij zijn zeer betrokken en weten dat wij het merk neer gaan zetten zoals het bedoeld is. Je moet een merk begrijpen om het te kunnen laten aansluiten op de doelgroep. Wie en waar zijn de liefhebbers? Wat is interessant voor de Nederlandse markt?”

Sterke merken
Met Lema flagshipstore hebben Arie en Saskia bewezen dat ze meester zijn in het introduceren en verkopen van relatief onbekende grote namen. Saskia: “Men vond het best vreemd dat we in 2019 Lema openden. Je gaat toch niet concurreren met je eigen design store? Maar wij zagen het vooral als een versterking van wat wij doen, als een aanvulling op onze bestaande collecties. En dat is ook gebleken. Het gaat heel goed, we hebben een eigen klantenkring opgebouwd en daarom durven we deze volgende stap ook te zetten. We krijgen vaak te horen dat wij internationale allure uitstralen en dat is ook wat we willen, we zijn niet standaard, geen mainstream en daarom kiezen onze klanten ons.”

Energie
Het ondernemerschap zit in hun bloed, net als creativiteit. Ze willen blijven ontwerpen en inspireren. Arie: “We zijn gek op ons vak en houden van uitdagingen, maar we willen voorkomen dat we alleen bezig zijn met managen. Dus misschien blijft het hier wel bij. Ach, we starten gewoon en zien hoe het loopt, we kunnen toch niet stilzitten.”

Studio van ’t Wout
Zeestraat 94, Den Haag
T 070 392 27 47
www.studiovantwout.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 18 t/m 19 van LEVEN! Magazine #48

Tekst: Lizzy de Wilde / Fotografie: Lotte van Uittert