Estata makelaars behoort tot de grote makelaarskantoren in Den Haag. Dit jaar bestaan ze dertig jaar. Een mooi moment om – heel even – stil te staan en te kijken hoe Estata zich ontwikkeld heeft en waarom het makelaarsvak zo leuk is én blijft.

Al sinds de oprichting in 1991 is Estata gevestigd aan de Badhuisweg in het mooie Klattepark in Scheveningen. Een team van vijftien zeer gedreven mensen betrok de parterre van een bescheiden pand. Directeur Marceline Strumphler zegt altijd gekscherend dat ze met een typemachine en een kaartenbak is begonnen. “Natuurlijk hadden we computers en telefoon, maar de ruimte was veel te klein. We hadden niet genoeg plek voor iedereen, dus je mocht niet te veel binnen zijn. Nu is dat voor makelaars niet erg, wij ‘verdienen ons geld op straat’, maar zodra het kon zijn we naar ons huidige droompand aan de overkant van de straat verhuisd.”

Vrouwen in een mannenwereld
Dertig jaar geleden was makelen in Nederland een typisch mannenberoep. Er waren weinig beëdigde vrouwelijke makelaars-taxateurs. Marceline: “De meeste vrouwen deden het erbij en mannelijke collega’s konden zich daar vrij denigrerend over uitlaten. Ik wist wel beter, met een moeder die één van de eerste vrouwelijke makelaars was, en destijds kozen wij er dan ook heel bewust voor om met vier vrouwelijke makelaars voor onszelf te beginnen. Wij zouden die kerels wel eens laten zien dat wij het óók kunnen! Die drive is altijd groot geweest en heeft ons ver gebracht. Daarbij is het gewoon een ongelooflijk leuk en veelzijdig vak. Er werkt nu een gelijk aantal mannen en vrouwen in deze branche en daar dragen wij met ons team van dertien vrouwen en één man behoorlijk aan bij.”

Enthousiast, betrouwbaar en bekwaam
Professionaliteit staat hoog in het vaandel. Met drie beëdigd register makelaars-taxateurs, een groot team, veel ervaring en expertise, is Estata een full service kantoor: van aankoop tot verhuur en van nieuwbouw tot taxaties. Directeur Margot Koesen kenmerkt Estata als oerbetrouwbaar, transparant en integer. “We begeleiden onze klanten bij iedere stap in het proces. We zijn een via-via kantoor. Klanten komen terug, kinderen van klanten melden zich en ook expats weten ons te vinden. Je ziet ons overal. We vallen niet alleen op met onze kleur (roze), maar vooral door ons enthousiasme en plezier. Dat straalt kennelijk van ons af, want dat krijgen wij vaak te horen. Omdat we met een team werken, is er altijd wel een klik met een van ons. We vullen elkaar aan, hebben dezelfde energie en gunnen elkaar het succes.

Persoonlijke benadering
Het kopen of verkopen van een huis is een van de belangrijkste beslissingen in het leven. Margot: “Dat wordt weleens onderschat. Je koopt als je ‘in beweging bent’, bijvoorbeeld om een gezin te vormen of na een scheiding. Dat is emotioneel en vraagt empatisch vermogen van ons. Goed luisteren, uitnodigen tot gesprek en soms teleurstellen. Tijdens het zoekproces hebben we intens contact met de klant en zijn altijd bereikbaar. Wij voegen echt iets toe. We komen dagelijks in vijf á zes huishoudens en maken heel veel mee, waar we van leren en wat we meenemen.”

Heerlijk Den Haag
Voor starters is het nu een lastige markt. Ook de dames en heer van Estata hebben geen toverstafje, maar kunnen wel samen met de starter het traject ingaan en de wensen filteren tot een realistisch geheel. Marceline: “We houden de moed erin en bewegen mee. Den Haag heeft een heel gevarieerd woonaanbod, uiteindelijk lukt het meestal wel om iets te vinden. Het is en blijft een heerlijke stad om in te werken en dat hopen we nog heel lang te doen.”

Al 30 jaar is Estata Makelaars o.g. dé specialist in Den Haag en omgeving als het gaat om het kopen, verkopen, taxeren of (ver-)huren van jouw huis. Marceline Strumphler, Margot Koesen en Robbert d’Hondt zijn eigenaar en bieden als beëdigd NVM Register Makelaars-taxateurs een uniek netwerk, persoonlijke aandacht en bouwkundige expertise.

Estata Makelaars
Badhuisweg 234, Den Haag
T 070 350 70 50
www.estata.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 14 t/m 15 van LEVEN! Magazine #48

Tekst: Lizzy de Wilde / Fotografie: Pascale van Reijn