In de prachtige bosrijke omgeving van Max Health Club vertelt DJ Charly Lownoise over zijn twee grote passies: muziek en meditatie.

Ramon Roelofs, geboren in Den Haag en beter bekend als Charly Lownoise, scoorde als dj vele hits onder meer samen met Mental Theo. Als dj en producer heeft Ramon ruim zeven albums geproduceerd. Charly Lownoise is nog steeds actief op feesten, partijen en festivals. Ramon: “In mijn hectische leven als dj en producer heb ik de hele wereld over gereisd en dan ga je al snel jezelf voorbij. Doordat ik wekenlang meerdere optredens per dag had ging ik altijd maar door. Op het moment dat ik van het podium afviel, wist ik dat ik mijn lichaam voortaan meer rust moest gunnen. Tijdens mijn herstelproces kreeg ik weer meer interesse in sport en ik ging vooral op zoek naar rust. Ik ben met mezelf in retraite gegaan in een bostempel in Thailand om mij te gaan verdiepen in meditatie en yoga. Ik ontdekte daar dat ik ook anderen wilde helpen om hun inner­lijke rust te vinden. Op één van de meditatie­cursussen die ik geef, heb ik Jacco Helmink ontmoet. Al vrij snel vroeg hij mij deze bijzondere meditatie ook bij Max Health Club aan te bieden.”

Meditatie & Yoga

Inmiddels geeft Ramon al ruim vier jaar les bij Max Health Club. Ramon: “Ik kan heel goed leven in een dynamische wereld, maar de juiste balans houden is dan heel belangrijk. De maatschappij is zo hectisch, de telefoon staat bijvoorbeeld altijd aan en wij zijn 24/7 bereikbaar. Er zijn continu prikkels van buitenaf. Het is belangrijk om zelf aan het roer te blijven staan. Om het lichaam tot rust te brengen, richten wij tijdens de meditatie onze aandacht naar plekken in het lichaam die dat nodig hebben. Door deze energie en de aandacht ontspant het lichaam vanzelf. Tijdens de meditaties en yoga­lessen, die ik geef bij Max Health Club, komt dit allemaal aan bod. Op dit moment geef ik, naast mijn werkzaamheden als dj, twee keer paar jaar een meditatiecursus van vier lessen in een maand. Sporters met een abonnement kunnen zich aanmelden maar ook mensen van buitenaf zijn welkom op de cursus. Daarnaast geef ik als invaller vaak yogales.”

Personal Training

“Vanaf het moment dat ik jaren geleden bij Max Health Club binnenstapte, was ik meteen onder de indruk van deze locatie, helemaal in de natuur en vlakbij de zee, het strand en de duinen. Ik voelde ook een hele goede vibe met het team. Alle mensen zijn hier zo professioneel en gedreven met hun vak bezig. Hierdoor kan het team zeer goede begeleiding bieden. De personal trainers weten echt waar ze het over hebben. Ik heb zelf sinds kort mijn oude liefde voor boksen weer opgepakt bij Max Health Club en dat voelt geweldig.”

Meer informatie over Max health club kijk dan op maxhealthclub.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 26 & 27 van LEVEN! Magazine #41