De meeste tandartsen verwijzen voor chirurgische ingrepen door naar kaakchirurgen in het ziekenhuis, terwijl je ook prima terechtkunt bij een zelfstandig behandelcentrum. DQ Clinics aan het Abrikozenplein is zo’n behandelcentrum waar je op een persoonlijke manier behandeld wordt door een professioneel team. Zonder lange wachttijden.

De moderne praktijk is in april geopend en ziet er smetteloos uit. Zachte tinten en warme verlichting zorgen voor een vriendelijke sfeer die doet denken aan een wellnessruimte. Dat is ook precies de bedoeling volgens eigenaar en kaakchirurg/implantoloog Thuy-Duong Do-Quang. “Een bezoek aan de tandarts vindt bijna niemand leuk, maar een behandeling bij de kaakchirurg wordt nóg enger gevonden. Wij begrijpen dit en proberen de behandeling zo aangenaam mogelijk te laten verlopen en daar draagt een prettige omgeving aan bij.”

Familiebedrijf

De Vietnamese Thuy is opgegroeid in Duitsland. Na haar studie tandheelkunde heeft zij in de Verenigde Staten de specialistenopleiding orthodontie voltooid. Terug in Duitsland, koos zij daarnaast voor de opleiding tot kaakchirurg en masterstudie implantologie. Haar vader en broer zijn eveneens kaakchirurg en bijna alle veertien neven en nichten zijn
actief in de tandheelkunde. “Ik werk sinds tien jaar in het familiebedrijf. Nadat mijn
ouders naar Nederland zijn verhuisd, hebben ze de kliniek in Oosterhout opgericht. Het is onze missie om zorg te verlenen daar waar zorg nodig is. De regio Den Haag heeft landelijk gezien de langste wachttijden tot zelfs zes maanden, dus het lag voor de hand om hier onze vierde vestiging te openen.”

Gewoon vergoed

Bij DQ Clinics kan je binnen een à twee dagen terecht voor een behandeling. Met een verwijsbrief van de tandarts maak je zelf een afspraak en betaalt gewoon het door de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) vastgestelde tarief voor specialistische behandelingen. ”Kaakchirurgie valt onder de basisverzekering. Wij hebben met de meeste grote zorg­verzekeraars contracten waardoor wij direct kunnen declareren. Veel mensen denken dat wij een dure privékliniek zijn, maar dat is niet zo!”

Excellente service

Behalve dat er geen wachttijden zijn, onderscheidt DQ Clinics zich door een persoonlijke benadering en uitgebreide service. “Ons team biedt altijd maatwerk. In het ziekenhuis word je meteen behandeld, bij ons krijg je eerst een intakegesprek. Dat scheelt een hoop stress, want je hoeft niet meteen onder het mes en kunt rustig kennis met ons maken. We maken röntgenfoto’s, leggen uit wat de behandeling inhoudt, bespreken alternatieven en geven de patiënt alle gelegenheid om vragen te stellen. Mensen willen weten wat ze kunnen verwachten, hoe lang ze niet mogen eten of werken en of ze veel pijn te ver­duren krijgen. Ik kan met de informatie die ik op mijn beurt van de patiënt krijg heel nauw­keurig de ingreep voorbereiden en inplannen. Zo kan ik efficiënt werken en de risico’s beperken. Twee weken na de ingreep verwijderen we de hechtingen en controleren de mond. De behandeling is pas afgerond als de wond volledig genezen is en iedereen tevreden is. Het is mijn passie om zodanig professionele zorg te verlenen dat iedereen hier met een lach de deur uitgaat.”

Meer informatie over DQ Clinics kijk dan op dqclinics.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 28 & 29 van LEVEN! Magazine #41