Den Haag is een echte evenementenstad: het hele jaar door worden er activiteiten in allerlei soorten en maten georganiseerd. Met veel aandacht voor bezoekers, deelnemers én duurzaamheid.

Er valt altijd iets te beleven in de Haagse regio op het gebied van muziek, horeca, show, spektakel, sport of kunst. Bij de meeste van deze evenementen is Peter Boelhouwer nauw betrokken. Als eigenaar van DB Evenementen en Haag Events kent hij de stad en de mogelijkheden door en door. “Volgend jaar bestaat DB Evenementen (voorheen DB Aktiviteiten) dertig jaar. Désirée en ik zijn er tien jaar zakelijk mee verbonden. We hebben de ontwikkelingen in de evenementenbranche van dichtbij meegemaakt. Mensen denken vaak dat het in deze sector alleen maar om vermaak en geld gaat, maar dat is al lang niet meer zo. We besteden veel aandacht aan duurzaamheid, veiligheid en het grotere belang.”

Samen

Peter is een enorme voorstander van samenwerking. “Ik zie het als mijn taak om zoveel mogelijk met betrokken partijen af te stemmen hoe we er het beste van kunnen maken. Wat is er mogelijk en hoe kunnen we allemaal – bezoekers, deelnemers én stad – optimaal profiteren van een evenement? Ik nodig al jarenlang iedereen uit om samen kritisch te kijken naar de efficiëntie van de organisatie van evenementen. Natuurlijk gaat het om kostenbesparing, het zijn tenslotte commerciële activiteiten, maar dat is niet het hoofddoel. Het gaat ook om veiligheid, besparing van tijd en energie en aandacht voor het milieu. Ik wil de stad Den Haag zo schoon mogelijk aan de volgende generatie doorgeven. Dat vereist een vorm van omdenken en dat kun je beter met elkaar doen.”

Meer

Naast verstandig omgaan met energie valt er nog veel meer te verduurzamen. Benieuwd wat er allemaal nog gedaan kan worden voor een schoner Den Haag? Klik dan hier en lees snel verder op pagina 44 en 45 van LEVEN! Magazine.

DB Evenementen
Tinwerf 4, Den Haag
T 070 307 29 00
www.dbaktiviteiten.nl

Tekst Lizzy De Wilde
Fotografie Femque Schook (Portret)