Chef-kok Erik Tas van restaurant ’t Ganzenest doet er alles aan om het zijn gasten naar de zin te maken. Het totaalplaatje moet kloppen voor een uitstekende zakelijke lunch of een feestelijk avondje uit. Liefhebbers van fine-dining kunnen hun hart ophalen in zijn prachtige monumentale pand aan de Vliet.
De laatste drie maanden van het jaar rekent Erik tot zijn beste tijd. Met een beetje geluk kun je in september nog buiten tafelen, daarna breken de gezellige donkere dagen aan met als afsluiting de feestdagen. Voldoende redenen dus om een tafeltje te reserveren in een prettige ambiance. ’t Ganzenest opende vlak voor corona zijn deuren om ze meteen weer te sluiten. Sinds juni zijn ze echt operationeel. Erik: “Zie je die mensen daar op het terras? Die zijn al een paar uur aan het lunchen en zometeen worden de eerste tafels gedekt. Het loopt goed. We merken dat onze gasten zich snel thuis voelen en terug komen. Ze weten wat ze kunnen verwachten. Het is ons vak om aan te voelen wat een klant wil, wat we aan kunnen bieden qua eten en drinken, zodat het klopt en de middag of avond geslaagd is.”
Gemoedelijke allure
’t Ganzenest is chic op een toegankelijke manier. De tafels zijn gedekt met wit linnen en er wordt geserveerd op wit servies. Het terras kijkt uit over de golfbaan, er is een aparte zaal, de salon, voor partijen en vergaderingen en er zijn twee luxe hotelkamers. Het is werkelijk een oase van rust midden in de Randstad. Erik moedigt zijn gasten aan om vooral zichzelf te zijn. Tas: “Wij streven naar perfectie, stralen kwaliteit uit, maar zorgen vooral voor verrukkelijk eten en drinken. Bij ons wordt er uitmuntend gekookt en sommelier John Groeneveld legt je in de watten met onze fantastische wijnkaart. Laat ons maar lekker ons ding doen, dit is onze passie en dat merken de gasten. Je hoeft niet in pak te komen, doe wat bij je past, dat doen wij ook. Maar ik denk wel dat de sfeer uitnodigt om je een beetje uit te dossen en daarvan te genieten.”
Verrijking voor de regio
Chef-kok Erik is al zeven jaar ondernemer. ’t Ganzenest is een logisch vervolg op zijn restaurant Bij Erik in Leidschendam dat een jaar na opening al een Bib Gourmand ontving. Erik: “Ik wil me blijven ontwikkelen, nieuwe smaken ontdekken, elementen samen laten smelten en meer mensen bedienen. Daarvoor is Bij Erik gewoon te klein met plaats voor maximaal twintig mensen. De totale ruimte is net zo groot als de keuken hier. ’t Ganzenest was tot 2007 van chef-kok Harry Visbeen. Hij heeft er negen jaar met een Michelin ster
gekookt, daarna heeft het een tijd leeggestaan. Toen bleek dat ik het kon huren, was de zaak binnen een paar weken beklonken. Harry gaf toestemming om de naam in ere
te herstellen en voelt zich vereerd dat wij de draad weer oppakken. Het is een verrijking. We werken met mooie producten, zoals zeetong en duif en de beste kaas en boter van Nederland van Boerderij De Morgenstond in Oud Ade, en kweken onze eigen kruiden, bloemen en cressen (heel vroeg te oogsten groenten). We voegen echt iets toe hier in de regio en daar ben ik trots op, ook mensen uit Rotterdam en Amsterdam
vinden het de moeite waard om hier naartoe te komen.”
’t Ganzenest
Delftweg 58a, Rijswijk
T 070 307 79 70
www.ganzenest.nl
Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 128 t/m 129 van LEVEN! Magazine #48
Tekst: Lizzy de Wilde / Fotografie: Lyan van Furth