Het is winter in Den Haag en we worden allemaal weer kinderlijk blij als de stad wordt overspoeld met fonkelende lichtjes. Van de uitgestrekte kustlijn tot aan de historische binnenstad: de Royal Winter ervaar je door heel Den Haag!

De beste attracties van de Hofstad veranderen in feestelijke winterse extravaganza’s, met de mooiste kerstmarkt van Nederland, gezinsvriendelijke uitjes zoals Cool Event Scheveningen en andere iconische tradities als Jazz en Route en de nieuwjaarsduik. Als je die eenmaal van je lijstje hebt geschrapt heb je weer ruimte voor nieuwe tradities! Deze tips helpen je graag op weg bij het plannen en navigeren door de vrolijkste tijd van het jaar.

De winter in de Haagse binnenstad: magisch mooi
Hou je camera klaar! Van alle schitterende licht­spektakels in Den Haag is dit één van de feestelijke vertoningen waar we niet op kunnen wachten: The Hague Highlights; verbluffende kunstwerken in het Museumkwartier Den Haag die je op vier plekken verhalen vertellen door middel van licht. Uitstekende instaspots om voor te poseren met een beker warme glühwein. Die haal je natuurlijk het liefst bij Nederlands mooiste kerstmarkt: de Royal Christmas Fair. Met twinkelende lichtjes en bekende kerstliedjes kom je op het romantische Lange Voorhout in de ultieme wintersfeer. Slenter langs meer dan honderd kerstkraampjes, smul van winterse lekkernijen en warm je op bij knisperende vuurtjes of geniet van gratis optredens. Op zoek naar een origineel cadeau voor de feestdagen? De Haagse binnenstad nodigt je uit om de fijnste presentjes te shoppen! Winkel op vrijdag 16 december extra lang tijdens de Royal Winter ShoppingNight.

Winters genieten aan zee
Warm je stem op voor kerstliederen, pak een thermoskan warme chocolademelk (met tic) en maak je klaar voor de winterse kou. Laat je meenemen in een sfeervol Scheveningen. Overdag ouder­wets uitwaaien op het strand is áltijd een goed idee! Tegen schemering komt het entertainment je tegemoet. Toer als een echte royalty rond in een koets en laat je meevoeren langs pop-up acts of geniet van metersgrote verlichte vliegers, dans mee naast de ballerina in een snowglobe en sluit de avond af met de Human Discoball of Lucifer’s
Party vuuract tijdens Magic Winter. Het is zo makkelijk om binnen te blijven als het buiten vriest, maar dit is Scheveningen! Er zijn zóveel plekken waar je heerlijk (warm) kunt genieten. Van fantastische schaatsshows tot knus straat­entertainment: aan álles is gedacht voor een warm welkom.

KALENDER


The Royal Christmas Fair
Donderdag 8 t/m vrijdag 23 december van 12:00 tot 21:00 uur
Museumkwartier (Lange Voorhout)


The Hague Highlights
Woensdag 14 t/m zondag 18 december van 18:00 tot 22:00 uur
Museumkwartier


Coolevent Scheveningen – schaatsbaan en ijssculpturen
T/m zondag 22 januari, openingstijden variëren
Kurhausplein / Boulevard Scheveningen


Magical Winter Scheveningen
Donderdag 29 december t/m zaterdag 7 januari vanaf 15:00 uur
Boulevard Scheveningen


Royal Winter Shoppingnight
Vrijdag 16 december van 12:00 tot 21:00 uur
Binnenstad


Scheveningen Light walk
Zaterdag 10 december vanaf 16:30 uur
Scheveningen Bad


Winters Madurodam
Zaterdag 24 december t/m maandag 9 januari
openingstijden variëren, Madurodam

Kijk voor het actuele programma op denhaag.com/winter

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 20 t/m 21 van LEVEN! Magazine #52

Fotografie: The Hague & Partners