Glas is een fantastisch mooi product dat op eindeloos veel manieren dienst kan doen. Glass Inside bewijst dit met een showroom boordevol glazen wanden, deuren, trappen en andere ‘glasoplossingen’ voor binnen en buiten. Allemaal eigen ontwerp en fabrikaat.

De showroom in Wateringen is royaal, maar te klein om de talloze mogelijkheden te laten zien. Daarom hangt er een groot scherm waarop foto’s en video’s van opgeleverde producten en projecten te bewonderen zijn. Directeur Jelle van Paassen is nog net zo enthousiast over ‘zijn’ glas als zeventien jaar geleden, toen oom Louis Grootscholten hem benaderde om samen een bedrijf te beginnen. Jelle was bijna klaar met zijn studie en had wel zin in een avontuur met de voormalig algemeen directeur van Rapid Pane (producent van isolatieglas en veiligheidsglas).

Verkoop vanuit de showroom
Toentertijd, in 2005, was de interieur-glasmarkt nog onderbelicht. Jelle: “Glasfabrikanten leverden aan glashandel-bedrijven en deze verkochten glas aan de bouwers, schilders en iedereen die ermee moest werken. Showrooms bestonden niet in deze branche. Wij misten een plek waar je gewoon naar binnen kunt lopen, de producten kunt zien en aanraken, waar je plannen kunt bespreken en uitvoeren. Glas werd steeds meer gebruikt in interieurs (douche, keuken, glazen tafels) en het lag daarom voor de hand om een locatie met showroom en productiehal te starten. Dat werd Glass Inside in Wateringen. Architecten, particulieren en aannemers kwamen naar ons toe, het vermoeden dat er markt voor interieurglas bestond, werd bevestigd en wij kregen opdrachten tot ver buiten de regio.”

Inside out
Ondertussen is Glass Inside alweer vijf jaar gevestigd op de ’s Graven­zandseweg en zijn er acht vestigingen verspreid over Nederland. “We zijn een franchise onderneming met verschillende productgroepen waaronder de Like Steel glazen deuren en fraaie vol­glazen balustrades, wanden en deuren voor luxe woningbouw, high-end kantoren en hotels. De scheiding tussen binnen en buiten valt langzaam weg omdat glas tegenwoordig werkelijk overal toegepast wordt: in sportruimtes, sauna’s, winkelcentra, tandartspraktijken, als schuifsysteem naar de tuin, afsluiting van een trapgat, slimme oplossing in een kleine ruimte enzovoort. Glas heeft zoveel positieve eigenschappen! Het laat licht door, houdt warmte vast en koude en tocht tegen. En het kan zodanig bewerkt worden dat het geluiddicht, brandwerend, temperatuur regulerend en val-veilig is. Glas heeft een lange levensduur en is ook nog eens duurzaam, want 100% recyclebaar.”

Milieuvriendelijk
Het duurzame aspect in combinatie met het feit dat je met glasconstructies open trappenhuizen en andere tochtgaten kunt afschermen en daarmee de stookkosten drastisch kunt verlagen, maakt glas aantrekkelijk voor isolatie van woningen en gebouwen. “Met Glass Inside Duurzaam dragen we hieraan bij: door toepassing van vacuüm glas kan tot wel 50 m³ gas per m² per jaar worden bespaard. Had ik trouwens al gezegd dat alles bij ons maatwerk is? Wij verzorgen het hele traject van idee tot oplevering en montage. Het produceren besteden we uit, de rest doen we zelf. Ik ben er trots op dat ons eindwerk zo goed zichtbaar is, kijk bijvoorbeeld maar eens naar het gemeentehuis van Naaldwijk. Glas is niet alleen praktisch en duurzaam, maar vooral heel mooi!”

Glass Inside Westland
’s-Gravenzandseweg 16a, Wateringen
T 0174 296 668
www.glassinside.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 38 t/m 39 van LEVEN! Magazine #51

Tekst: Lizzy de Wilde / Fotografie: Anne de Rijk (portret)