Aan de Denneweg in Den Haag is de nieuwe praktijk van Mirjam Oosting gevestigd. Deze jonge ondernemer haalt graag alles uit het leven. Als geregistreerd mondhygiënist voert zij hier behandelingen uit op afspraak en verkoopt ze verzorgings­producten om je mond weer gezond te krijgen en te houden.

Gezond tandvlees, dat willen we toch allemaal? Mirjam Oosting wil in haar praktijk Focus Mondzorg haar patiënten optimale mondzorg bieden. Als geregistreerd mondhygiënist is zij bekwaam om verschillende behandelingen uit te voeren. Mirjam is zelfs bevoegd om de patiënt plaatselijk te verdoven als dat nodig is.

Mondzorg toegankelijk maken
Mensen vanuit Den Haag en omgeving kennen Mirjam misschien van de Kliniek Duin & Dael in Wassenaar, waar ze als mondhygiënist nog steeds werkzaam is. Mirjam Oosting: “Dit jaar ben ik mijn eigen praktijk gestart en ik ben daar natuurlijk bijzonder trots op. Dit pand aan de Denneweg kwam vrij en deze locatie sprak mij ontzettend aan, ik ben er meteen voor gegaan.”

Met een kleine verbouwing is er een ware meta­morfose ontstaan van de voormalige outlet­-store van Black Luxury Fashion. Mirjam: “Focus Mondzorg heeft een warme uitstraling gekregen met een zacht paarse muur en behandelstoel als eyecatchers. Dit was de lievelingskleur van mijn moeder en dit is een ode aan haar. Met mijn eigen zaak heb ik één belangrijke missie en dat is mondzorg toegankelijk maken, dat kan hier in deze sfeervolle ambiance.”

Praktijk en winkel
Focus Mondzorg is geopend op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag. Opvallend is QR-code op de winkelruit, die je als voorbijganger kunt scannen. Hierdoor kan Mirjam meteen een patiëntenkaart aanmaken. In de praktijk, die ook een winkelfunctie heeft, is het mogelijk advies te krijgen, behandelingen te ondergaan en verzorgingsproducten te kopen, zoals tandenborstels, tandpasta, en verschillende raggers. Mensen met tandvleesproblemen waarbij het tandvlees en kaakbot verloren gaat, of die dat juist preventief willen laten behandelen, zijn hier in goede handen. Mirjam: “Mijn wens is om
patiënten te adviseren, te behandelen en te begeleiden om zelf hun eigen mond gezond te houden.”

Focus Mondzorg
Denneweg 66, Den Haag
T 06 55 02 38 14
www.focusmondzorg.nl
Insta: focus_mondzorg

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 61 van LEVEN! Magazine #49

Tekst: Bo Vrolijk / Fotografie: Pascale van Reijn