Leidschendam Centrum is een vernieuwd dorpsgebied met behoud van authentieke details. Vrijwel iedereen voelt zich hier thuis. Bijzonder is de ligging aan de Vliet waar de terrassen al bij enkele zonnestralen overvol zitten. Tien goede redenen om zelf eens de sfeer te komen proeven.

Smakelijk

De lekkerste kibbelingen van de regio. Prachtig gedecoreerde taarten. Een goed stuk vlees. Biologisch geteelde groente en fruit. En vers brood, dat vanmorgen nog gebakken is. De hoeveelheid verswinkels in Leidschendam Centrum is legio. En door het kleinschalige karakter is er in de winkels altijd tijd voor een praatje. Je merkt duidelijk dat de lokale ondernemers zich met hart en ziel inzetten.

Kleinschalig

Leidschendam Centrum kenmerkt zich door zijn kleinschalige karakter. Desondanks kun je er gerust een paar uur met winkelen doorbrengen: nieuwe kleding passen, antiek kopen, bloemen uitzoeken of bijvoorbeeld meubels shoppen. Daarna is er zat keuze in gezellige restaurants of cafés voor een espresso of een complete lunch.

Historisch

De Petrus en Pauluskerk uit 1880 is een bepalend sfeerbeeld aan de sluisjes. Dat geldt overigens ook voor de panden met gerenoveerde gevels aan het water. En voor de ophaalbrug, stammend uit het einde van de 19de eeuw, die geregeld open en dicht gaat. Het mag gezegd: Leidschendam Centrum ademt een authentieke sfeer dankzij de rijke historie.

Nog meer goede redenen om Leidschendam te bezoeken

Bekijk de andere 7 redenen door hier te klikken en gratis verder te lezen op pagina 138 en 139 van LEVEN magazine! Nog meer Leidschendam? Lees dan ook onze Leidschendam Centrum Special op pagina 140 en 141!

www.leidschendamcentrum.nl

Tekst Katja Graven, Mariska Brook
Fotografie Louise Boonstoppel