Zo trots als Jelle Romijn is op het feit dat Autobedrijf Romijn al ruim zeventig jaar bestaat, zo dierbaar is hem de aangename sfeer die kenmerkend is voor dit familiebedrijf: “De persoonlijke benadering van onze klanten en het hoge serviceniveau zijn voor ons vanzelfsprekend.”

Romijn is al sinds 1996 of officieel dealer van Land Rover en, nadat ze in 2015 uitgeroepen werden tot beste Land Rover dealer van Nederland, sinds 2016 ook officieel dealer van Jaguar. “Om Land Rover en Jaguar de ruimte te geven die deze premium merken verdienen, hebben we toen flink verbouwd”, vertelt Jelle. Romijn is sinds 1998 gevestigd in het Forepark, op een zichtlocatie vanaf de A4. “Onze showroom is nu royaal opgezet en er heerst precies de plezierige ambiance die wij bij Romijn vin­ den passen. Onze klanten moeten zich welkom en op hun gemak voelen bij ons.”

Jelle en Ronald Romijn

Tijd en aandacht voor de klant

De broers Jelle en Ronald Romijn namen in 1998 het in 1946 door opa Romijn opgerichte bedrijf over van hun vader. “We zijn met dit bedrijf opgegroeid en kennen alle facetten ervan. Hier in de regio zijn we een van de laatste familiebedrijven in de automotive sector. We hebben een hecht team van 24 trouwe medewerkers die onze kern­ waarden op hun duimpje kennen en moeiteloos uitdragen: de relatie met de klant staat voorop, dus iedereen wordt respectvol en met geduld behandeld, liefst door een vaste contactpersoon. De klant moet hier altijd de deur uitgaan met een fijn gevoel.” Volgens Jelle gaat autorijden bij zijn klanten om méér dan vervoer van A naar B: “Natuurlijk zijn auto’s een technisch product, maar het gaat niet alleen om de auto, maar om alles eromheen. Ook beleving en emotie spelen een rol. De ervaring bij de dealer is daar een belang­rijk onderdeel van.”

Complete elektricering

Hoewel bij Land Rover en Jaguar de ‘heritage’ een belang­ rijke rol speelt, gaan de merken volop mee met alle mogelij­ ke technische vernieuwingen. Ook op het gebied van de elektricering gaan de ontwikkelingen razendsnel: “Bij Land Rover is ieder model al in een bepaalde mate geëlektri­ceerd en bij Jaguar is er al enige tijd een volledig elektrisch aangedreven type: de Jaguar I­PACE. Binnen een half jaar zullen ook bij Jaguar alle modellen in enige mate geëlektri­ceerd zijn. State of the art. Bij onze merken moet het hoge verwachtingsniveau immers worden waargemaakt.”

Totaalpakket mobiliteit

De coronacrisis drukt helaas een minder positief stempel op de automotive markt. “Veel woon­werkverkeer is verdwenen. Er wordt minder gereden, waardoor leasecontracten worden verlengd en onderhoudsintervallen teruglopen. We zien dit wel terug in de resultaten. Maar we blijven positief en heb­ ben onze dienstverlening corona­proof gemaakt. Bijvoor­ beeld door auto’s bij klanten op te halen en naar ze toe te brengen en door een ‘online-­evolutie’ te forceren om goed met onze klanten in contact te kunnen blijven. Wij leveren immers meer dan alleen auto’s: onze klanten mogen bij Romijn rekenen op een totaalpakket mobiliteit”, besluit de gedreven ondernemer.

Romijn Jaguar Land Rover Den Haag

Neckar 7­9 (Forepark), Den Haag

T 070 301 24 42

Meer weten? Kijk op www.romijngroep.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina’s 76, 77 en 86 van LEVEN! Magazine #46

Tekst: Martine van Rijn / Fotografie: Pascale van Reijn