Het Project Caland Dock van NU Projectontwikkeling in Den Haag wint de allereerste Haagse Woonprijs 2020. Op 19 november j.l. tijdens een groot online evenement vanuit het Museum Beeld en Geluid neemt Michel Zaadhof de prijs virtueel in ontvangst.

Stichting Wonen in Den Haag heeft als uitgangspunt het algemeen promoten van Den Haag als woonstad. De Haagse Woonprijs waardeert projecten die een kwaliteitsimpuls zijn op het gebied van wonen met impact op de omgeving. De genomineerde projecten kennen een grote variatie in verschillende segmenten in diverse delen van de stad, maar altijd met een grote impact op de omgeving. De inzenders zijn vaak pioniers in een gebied en hebben een gezonde dosis lef. Aan de hand van een vijftal beoordelingscriteria is de gecombineerde vak- en publieksjury tot een afweging gekomen. Belangrijke onderdelen zijn de klantbehoefte, de impact op de leefomgeving, de woningbouw-ambities, de bijdrage aan een duurzame woonomgeving en de vertaling van het ontwerp. Een bezoek aan alle projecten en een uitgebreide toelichting van de inzenders gaven de jury een goed beeld van de fraaie projecten.

Michel Zaadhof (NU Projectontwikkeling), Hans Borsje (voorzitter Stichting Wonen in Den Haag, VolkerWessels Vastgoed) en architect Marcel Kampman

Kwaliteit toevoegen aan de stad

Het Project Caland Dock van NU Project-ontwikkeling wint de allereerste Haagse Woon- prijs 2020. Algemeen directeur, Michel Zaadhof neemt vol trots de prijs virtueel in ontvangst. “Wij kennen dit uitdagende gebied erg goed, omdat de oprichters van NU Projectontwikkeling, Edwin Jansen en Raymond Rijnaars ons bedrijf in Laakhaven-West zijn gestart. Inmiddels heeft NU Projectontwikkeling al 1.200 woningen, diverse bedrijfsruimten en een aantal parkeergarages in deze omgeving gerealiseerd. Onder leiding van Ron van Rijn is NU Projectontwikkeling in samenwerking met Kampman Architecten en bouwpartner Stebru in 2016 gestart met de ontwikkeling van Caland Dock. Den Haag heeft veel behoefte aan nieuwe betaalbare woningen. Het is mooi om zien dat de architect erin is geslaagd om stevig te verdichten, met toevoeging van kwaliteit.”

Duurzame ontwikkeling

Het gasloze project met warmte- en koude opslag, betekent een belangrijke stap voor de stad in de duurzame ontwikkeling van een kwetsbaar gebied tot een aantrekkelijk nieuw woongebied. Bij Caland Dock zijn alle doelgroepen welkom. Je kunt starten in een studio en uitgroeien tot een gezins- appartement. Caland Dock kent een breed en betaalbaar woningaanbod. Het stedenbouwkundig concept van stevige oplopende blokken dwars op het water in een hoge dichtheid werkt goed, zowel aan de waterkant als aan de straatkant. De jury heeft onder meer waardering voor de collectieve daktuinen waar het regenwater gedoseerd wordt afgevoerd. Binnen het project wordt de ontmoeting tussen de bewoners, door de toevoeging van diverse collectieve ruimten, gestimuleerd. De commerciële plint aan de Laak-zijde met binnenkort een kleine jachthaven, biedt kansen en zorgt voor levendigheid. Het is belangrijk dat het een prettig en vooral levendig gebied zal zijn om te wonen.

DE GENOMINEERDE PROJECTEN:

De genomineerde projecten laten zien dat Den Haag steeds rijker wordt aan mooie woonproducten in een goede woonomgeving. Naast de uiteindelijke winnaar Caland Dock waren nog vier projecten genomineerd:

  • Nieuw Kijkduin van FRED Real Estate Developers;
  • Julia’s Park van Zinc Real Estate;
  • De Binck van Binck Zuid BV;
  • Quattro, Vita, Casa en Sala van WOM Den Haag Zuidwest.

Nu Projectontwikkeling

Meer weten? Kijk op www.nuprojectontwikkeling.nl en www.wonenindenhaag.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina’s 68 t/m 69 van LEVEN! Magazine #46

Tekst: Bo Vrolijk