De Nederlandse Obesitas Kliniek biedt naast reguliere zorg voor obesitas ook private zorg voor overgewicht. Deze nieuwe manier van afvallen met de Elipse maagballon of behandelingen met medicatie bieden voor velen perspectief. De kliniek is een begrip als het gaat om de reguliere verzekerde zorg voor obesitas. Er bestaat ook een hele grote groep die (nog) niet in aanmerking komt voor een operatie, maar wel de behoefte heeft aan een extra hulpmiddel.

Voor deze specifieke groep is er een nieuwe manier van afvallen zonder operatie. Mevrouw Lunenburg is een cliënt van de Obesitas Kliniek en deelt graag haar ervaring over afvallen met een tijdelijke maagballon. “In mijn familie heeft overwicht altijd een grote rol gespeeld en ik heb gevochten tegen de kilo’s. Soms met succes en soms niet. Mijn man heeft een aantal jaren terug een maagverkleining ondergaan. Helaas kwam ik met mijn BMI hiervoor niet in aanmerking. In mijn zoektocht naar een oplossing voor mijn overgewicht zag ik op televisie een bekende Nederlander die van plan was om een maagballon te plaatsen om zijn suikerziekte onder con­trole te krijgen. De volgende dag maakte ik meteen een afspraak voor een gratis intakegesprek met de Nederlandse Obesitas Kliniek.”

“MIJN NIEUWE EETPATROON EN DE ENERGIEKERE LEVENSSTIJL GEEFT MIJ ZOVEEL ENERGIE EN DAT VOELT HEERLIJK”

De behandeling en persoonlijke ervaring

De behandeling met de Elipse maagballon is zonder ver­doving en duurt maximaal 20 minuten. Er wordt alleen een röntgenfoto gemaakt en er is geen kijkoperatie nodig. “Ik slikte een grote capsule onder begeleiding van een arts en via een dun draadje dat daarna nog uit mijn mond stak vulde zij deze maagballon. Hierdoor krijg je een vol gevoel waardoor het hongergevoel aanzienlijk afneemt. Ik had er rekening mee gehouden dat ik er misselijk van zou kunnen worden en ik heb mij de eerste dagen heel rustig gehouden en vloeibaar voedsel genomen. Na een periode van 16 weken loopt de ballon vanzelf leeg en verlaat deze het lichaam via de natuurlijke weg.

Tijdens het hele traject heb ik veel support gehad van de leefstijlcoach. Samen hebben wij een voedings­ en bewe­gingsplan gemaakt dat past bij mijn leven. Inmiddels ben ik ruim 12 kilo afgevallen en zit ik weer lekker in mijn vel. Mijn nieuwe eetpatroon en de energiekere levensstijl geeft mij zoveel energie en dat voelt heerlijk. Het is voor mij nu belangrijk om onder de 70 kilo te wegen en dat vast te houden. Deze resultaatgerichte behandeling maakt het mogelijk om gezonder te leven!

Persoonlijke begeleiding

De Nederlandse Obesitas Kliniek ondersteunt bij het aan­ passen van de persoonlijke leefstijl, zodat de ingreep of de behandeling ook op de langere termijn het gewenste effect heeft. Andreas Niessl, leefstijlcoach van de Obesitas Kliniek in Den Haag: “Tijdens de behandelingen die wij bieden is het veranderingsproces een essentieel onderdeel. Ik sta vooral naast de cliënt en samen met onze specialisten uit verschillende vakgebieden kijken we welke behandeling het beste past bij de persoonlijke situatie. Mijn voorkeur gaat uit om de lijnen kort te houden en daarom kunnen cliënten mij altijd een update sturen over het verloop van het verande­ringsproces. Samen kijken we wat haalbaar is. De focus ligt hierbij vooral op verandering en niet op gewicht. De gedre­venheid van mevrouw Lunenburg heeft ervoor gezorgd dat zij nu een gezond BMI heeft en haar doel was om zich weer vitaal en t te voelen en dat maakt haar ook zichtbaar ge­lukkig.”

Nederlandse Obesitas Kliniek

Bordewijklaan 5, Den Haag
T 070 320 47 03

Meer weten? Kijk op www.obesitaskliniek.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina’s 36 t/m 37 van LEVEN! Magazine #46

Tekst: Bo Vrolijk / Fotografie: Pascale van Reijn