In Keukenhof verbinden bloemen mensen uit de hele wereld, die samen genieten van tulpen, geuren en kleuren. De felle kleuren, hippies, peace & music van begin jaren ’70 beloven daarom een spectaculair en passend jubileumthema te vormen.

Keukenhof opent op 21 maart voor de zeventigste maal haar poorten. Acht weken later, bij de sluiting op 19 mei, zullen meer dan een miljoen bezoekers uit alle delen van de wereld de bloemen-tentoonstelling hebben bezocht.

Veertig tuinmannen van Keukenhof planten ieder jaar 7 miljoen bloembollen. Om Keukenhof steeds een ander gezicht te geven, wordt elk jaar een nieuw ontwerp gemaakt. De samenstelling is zo uitgekiend, dat bezoekers gedurende de hele openstelling van bloeiende bolbloemen kunnen genieten. De bloembollen worden gratis geleverd door een honderdtal Hollandse topkwekers.

Inspiratie voor je tuin

Keukenhof inspireert met verschillende stijl­tuinen, waarbij bloembollen en bolbloemen een belangrijke rol spelen. In de natuurtuin worden heesters en vaste planten gecombineerd met verwilderde bolgewassen. De historische tuin toont aan de hand van oude tulpenrassen de lange reis van dit nationale symbool naar Nederland. In de inspiratietuinen kun je volop ideeën opdoen voor je eigen tuin. Voor kinderen is er een doolhof, een speel- en dieren­weide en een Nijntje speeltuin. Een speurtocht leidt ze langs de mooiste plekjes in het park.

Bloemenshows

De grote orchideeënshow in het Beatrix Paviljoen is de mooiste van Europa en ook de traditionele lelieshow in het Willem-Alexander Paviljoen is een ware topattractie. Met zo’n 15.000 lelies in 300 variëteiten is het de grootste show ter wereld. In het Oranje Nassau Paviljoen kun je zien hoe je bloemen kunt toepassen in verschillende interieurstijlen. Met demonstraties van toparrangeurs!

Bereikbaarheid

Bus line 858
Schiphol – Keukenhof v.v. (busplatform Arrivals 4)
Bus line 854
Leiden CS – Keukenhof v.v. (Stationsplein)
Bus line 50
Haarlem CS – Keukenhof v.v. (Stationsplein)

Meer informatie over Keukenhof kijk dan op www.keukenhof.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 75 van LEVEN! Magazine #40