Een bedrijf dat groot genoeg is, heeft z’n eigen Chief Financial Officer. Edwin Beekman en Barry Verbeek zijn zo’n betrouwbare, strategische sparringpartner op financieel gebied voor bedrijven zónder CFO.

“Er zijn heel wat bedrijven die geen eigen financieel directeur of ‘chief financial officer’ hebben. Bij kleine bedrijven is dat meestal ook niet nodig, maar zeker bij middelgrote bedrijven kan de directeur/eigenaar bij tijd en wijle toch behoefte hebben aan een financiële sparringpartner op CFO-niveau. Bij die bedrijven kunnen wij op zulke momenten de kennis, ervaring en rust van een financieel directeur brengen. Dus alleen als dat nodig is, want als we dat niet meer zijn, doen we – al dan niet tijdelijk – een stapje terug. Op die manier kunnen we meerdere ondernemers helpen met CFO-expertise op de momenten die er echt toe doen. De ondernemer schakelt ons dus flexibel in en als we hem of haar hebben geholpen, kunnen we weer verder om andere ondernemers van dienst te zijn”, vertelt Edwin Beekman. “Wij zijn dus eigenlijk een ‘parttime’ financieel directeur, net zo ‘parttime’ als de ondernemer het maar wil. Flexibel inzetbaar, maar wél 24/7 beschikbaar als het nodig is. We willen op deze flexibele manier een langdurige financiële vertrouwensrelatie met de ondernemer opbouwen.”

Betrokken adviseurs
Al toen Edwin en Barry nog samenwerkten als respectievelijk algemeen en financieel directeur, bedachten ze dat het geweldig zou zijn als ze hun expertise ‘ooit’ in zouden kunnen zetten voor meerdere ondernemers. De twee mannen hebben heel wat ‘kilometers’ ervaring als financieel directeur bij verschillende bedrijven op de teller. “We vonden het jammer dat het voor MKB-bedrijven zonder eigen CFO lastig is om over financiële kennis en kunde op hoog niveau te beschikken. Begin 2021 hebben we de stap gezet en zijn we met Beekman & Verbeek gestart. Als betrokken adviseurs bieden we MKB-ondernemers nu een flexibel financieel klankbord.” Barry Verbeek, enthousiast: “Er blijkt hieraan inderdaad een grote behoefte te bestaan. We zijn nu al volop bezig om ons team uit te breiden en hopen eind dit jaar onze klanten met zo’n zes tot tien specialisten te kunnen ondersteunen. Groei is voor ons geen doel op zich, kwaliteit wél. Die moet gewaarborgd blijven.”

Had ik maar…
“We zijn zelf nogal ‘no-nonsens’ en we passen goed bij ondernemers die graag hun mouwen opstropen en niet snel terugdeinzen voor een uitdaging – in welke sector dan ook”, vervolgt Edwin. “Dit soort ondernemers blijken allerlei redenen te kunnen bedenken waarom hulp inschakelen ‘niet nodig’ zou zijn, maar tot nu toe verzuchten onze klanten meestal dat ze bij nader inzien graag al eerder een financiële sparringpartner hadden willen hebben. Waarschijnlijk komt dat ook doordat ze ervaren hoe toegankelijk en laagdrempelig onze dienstverlening is. We zijn zelf ook onder­nemer en hebben ook aan de andere kant van de tafel gezeten. Dat scheelt.”

“Als financieel adviseur zijn we generalist. We weten van veel heel veel, maar van niets álles. Als er op een specifiek gebied een echte specialist nodig is, dan regelen we die. Onze dienstverlening strekt zich uit van advies, coaching & begeleiding, procesoptimalisatie en training tot interim-management, inhuur van expertise en zelfs werving & selectie van een ‘eigen’ financieel directeur op het moment dat een bedrijf daar aan toe is.” Barry besluit: “Of een ondernemer met zijn bedrijf nu in een ‘bad flow’, een ‘happy flow’ of een ‘next flow’ zit, onze brede financiële kennis kan al snel van pas komen. Voor rust in je hoofd en balans in je zaak. Kom eens praten, zou ik zeggen. Van harte welkom!”

Beekman & Verbeek
Plein 13b, Wateringen
T 0174 50 56 85
www.beekmanverbeek.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 42 t/m 43 van LEVEN! Magazine #50

Tekst: Martine van Rijn / Fotografie: Bas Adriaans