Het is een feest om Joy Schreiner aan het werk te zien. Dansend om haar kleurrijke creaties, schikt ze de meest natuurgetrouwe zijden bloemen. Sinds 2018 levert Flowers of Joy haar boeketten aan de zakelijke markt in de randstad.

Joy levert haar bloemenabonnementen aan diverse musea als Kunstmuseum Den Haag, Madurodam, Hard Rock Hotel, Hotel New York en vele klinieken waaronder alle vestigingen van de Mauritskliniek. Maar ook kleinere MKB-bedrijven als tandartsen, advocaten en makelaars genieten van haar kleurrijke boeketten.

Een duurzaam alternatief
Flowers of Joy is een duurzaam alternatief voor verse boeketten. En tegelijkertijd kostenbesparend. “Het is ongelofelijk wat voor reis bloemen afleggen voordat ze in de vaas staan. Het is tijd om daar verandering in te brengen. Om deze reden ben ik mijn bedrijf gestart.” Haar uitgesproken harmonieuze collecties biedt Joy aan door een fullservice membership op basis van een abonnementenmodel met in ieder seizoen een passend boeket. Zo ontstaan er nieuwe en frisse boeketten voor elk seizoen: van eyecatchers op de balie tot prachtige centerpieces.

Dichtbij de natuur
“Als mensen alleen al het woord kunstbloemen horen, denken ze ‘help’. Echter, zodra klanten mijn creaties hebben gezien, zijn ze overtuigd van de levensechte boeketten.” Alle bloemen en takken laat ze vallen zoals in een natuurlijk boeket. Met haar achtergrond als fotograaf heeft Joy gevoel ontwikkeld voor lichtinval, kleur, sfeer en heeft ze snel door waarnaar de klant op zoek is en creëert zo de juiste bos.

Boeketten als visitekaartje
“Ik vind het belangrijk om het verhaal achter het bedrijf waarvoor ik werk te begrijpen. Om zo met mijn bloemen aansluiting te vinden bij wat het wil uitstralen. Zelf hou ik van warmte in een boeket, dat tevens rust uitstraalt. Zeker in sombere tijden als nu vind ik het belangrijk om mensen op een positieve manier te raken met mijn bloemen,” aldus Joy.

Particulieren ook welkom
Flowers of Joy richt zich niet alleen op de zakelijke markt, maar is er ook voor particulieren. Daarvoor heeft Joy een prachtig concept ontwikkeld waardoor boeketten aan de hand van seizoenen eindeloos gevarieerd worden. Iedereen is welkom om op afspraak in Joy’s atelier binnen te wandelen voor een boeket op maat.

Flowers of Joy
Sumatrastraat 266a, Den Haag
T 06 16 34 77 11
www.flowersofjoy.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 71 van LEVEN! Magazine #50

Tekst: Vanessa de Gaay Fortman / Fotografie: Pascale van Reijn