Veel ondernemers hebben interesse in opdrachten die door overheidsinstanties worden uitbesteed. Overheidsinstanties moeten grotere opdrachten echter via aanbestedingsprocedures ‘gunnen’ en dat traject vormt vaak een drempel. Tender Services Group staat als aanbestedingsexpert ondernemers bij om opdrachten in de wacht te slepen.

“Toen ik, inmiddels jaren geleden, als zzp’er terechtkwam in de complexe wereld van aanbestedingen, viel het me op dat er wel adviesbureaus waren die de overheidsinstanties hielpen om aanbestedingen in de markt te zetten, maar destijds nog geen partijen die ondersteuning boden aan ondernemers bij het inschrijven hierop. Terwijl er toch genoeg bedrijven waren die struikelden over de ingewikkeldheid van de aanbestedingsprocedures.” Met twee andere ondernemende vrouwen ontwikkelde Mariëlle van der Keur, nu directeur/eigenaar van Tender Services Group, een ondernemingsplan voor een bedrijf dat zich hierop zou gaan richten.

Gat in de markt

“We deden mee aan een ondernemerswedstrijd en wonnen, toch wel een beetje tot onze eigen verbazing. Met de € 5.000 prijzengeld huurden we een bedrijfsruimte aan de Mauritskade en gingen van start. Zo werd TenderCoach in 2003 geboren”, vertelt Mariëlle. “We hadden inderdaad een gat in de markt gevonden, want er bleek in verschillende sectoren behoefte aan hulp en begeleiding bij het inschrijven op aanbestedingen.” Via de Raamweg kwam het bedrijf in de Scheveningse haven terecht. Daar, in het hoofdkantoor, worden de werkzaamheden nu uitgevoerd door een team van zo’n twaalf gespecialiseerde medewerkers. Sinds 2013 staat Mariëlle alleen aan het roer en draagt de onderneming de naam Tender Services Group.

Vertaalslag

“Met onze expertise en ervaring maken we voor onze klant de vertaalslag van het aanbestedingsdocument naar de betreffende onderneming en van deze onderneming terug naar een zo kansrijk mogelijke inschrijving. In principe kunnen we van dienst zijn bij iedere aanbesteding, maar in de praktijk blijkt het overgrote deel van de aanbestedingen waarbij wij adviseren betrekking te hebben op diensten en leveringen, meestal in de branches ICT, Transport & Logistiek, Zorg, Zakelijke dienstverlening en Personeel.”

Kennis delen

Mariëlle veranderde de naam van haar onderneming niet voor niets in ‘Tender Services Group’. Er zijn inmiddels vier productlabels: “Wij helpen onze klanten bij alle fasen van aanbestedingtrajecten met hulp en praktische begeleiding van TenderCoach, maar ook met advies, capaciteit en tools van TenderService. We bieden ondernemers TenderTrainingen waarmee zij hun eigen kennis voor een succesvol aanbestedingtraject verdiepen en met TenderScope bieden we markt- en data-analyse in tenders op (inter)nationaal niveau. De zorgvuldig vergaarde kennis die wij in huis hebben, delen we dus op verschillende manieren met onze klanten.”

Een wijze uil

Maar het uiltje in het logo van Tender Services Group staat voor veel meer dan kennis en ‘wijsheid’. “Een uil heeft een scherpe blik, overziet met zijn draaikop alles om hem heen en ziet in de duisternis wat voor een ander verborgen blijft. Bovendien kan een uil heel goed luisteren en komt hij alleen samen met soortgenoten als dat echt nodig is. Tender Services Group ziet met zo’n scherpe blik waar de kansen voor een bedrijf liggen, luistert naar de vraag achter de vraag en begeleidt zijn klanten nooit langer dan nodig. Waar een uil weleens een oogje toeknijpt, zoeken wij naar de grenzen van de mogelijkheden”, lacht de onderneemster. “De prachtige foto’s van uilen hier op kantoor blijven ons inspireren om te werken met de specifieke kenmerken van de uil.”

Tender Services Group

Dr. Lelykade 12a, Den Haag
T 070 388 41 39

Meer weten? Kijk op www.tenderservicesgroup.com

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina’s 112 t/m 113 van LEVEN! Magazine #45