De Haagsche Bluf is een uniek stukje van Den Haag waar bezoekers als het ware een hofje binnentreden met een sfeervol binnenplein. Hier kun je heerlijk shoppen, culinair genieten van internationale gerechten en overnachten in een boutique hotel. De Haagsche Bluf is een luxe shopping­ gebied dat een beetje verscholen ligt achter de Dagelijkse Groenmarkt, Vlamingstraat, Venestraat en de Nieuw­straat. De Haagse binnenstad werd aan het be­ gin van de 21ste eeuw verrijkt met dit unieke winkelgebied dat onlangs een transformatie heeft gekregen.

Dit bijzondere stukje van Den Haag is nu een levendige mix van beauty, health, fashion en food. Deze inspirerende om­geving past perfect bij het aangrenzende Hof­ kwartier en wordt graag bezocht door toeristen, expats en andere liefhebbers die de Haagsche Bluf hebben (her)ontdekt.

De vernieuwde Haagsche Bluf

Er zijn verschillende ingangen van de Haagsche Bluf en je blijft hierdoor altijd weer nieuwe dingen ontdekken. Opvallend is de combinatie van verschillende bouwstijlen en kunststromin­gen die samen één geheel vormen. De Franse fonteinen komen uit de 18e eeuw en de Vene­tiaanse toren wordt omringd door de indruk­ wekkende gevels. Deze oase van eclectische gevels en gedetailleerde replica’s van monu­mentale panden is door de vernieuwing met sfeervolle terrassen, verrassende winkels en een geweldig aanbod van horecagelegenheden weer een echte hotspot geworden. Het is niet verwonderlijk dat dit pareltje van Den Haag ver­noemd is naar het dessert ‘Haagse Bluf’ dat al net zo verrassend is om te zien, te proeven en te ervaren.

EEN GEZELLIG HAAGS HOFJE MET DE HIPSTE HOTSPOTS & WINKELS

Food, Drinks & Hotel

Dit bruisende en luxe winkelgebied staat nu vooral bekend als nieuwste locatie van de po­ pulaire Foodhallen met locaties in Amsterdam en Rotterdam. In de Haagsche Bluf zijn er maar liefst 12 foodstands en twee bars. Hier vind je allerlei smaakbelevingen van een lekkere burger tot Vietnamese streetfood. Aan de over­ kant is het bekende restaurantconcept Loetje gevestigd, vooral geroemd door de lekkere bief­stuk. Laat je verrassen door de eigengemaak­te scones en andere lekkernijen bij Scallywags. Genieten kan ook bij Brasserie Blufje, het zusje van het hoger gelegen Grand Café Haagsche Bluf met een geweldig uitzicht over de binnen­ stad vanaf het gigantische dakterras. Een ech­te aanwinst om de totale beleving compleet te maken is The Collector Hotel. Dit boutique hotel met maar liefst 57 sfeervolle kamers is eigenzinnig, inspirerend en vooral net als de hele Haagsche bluf een echte beleving voor verzamelaars van verhalen en ervaringen.

Fashion, Health & Jewellery

Er is veel meer ‘Haagsche Bluf’ te beleven. Jewelz is gespecialiseerd in sieraden van mooie merken zoals Buddha to Buddha, Joy Bali, horloges van onder meer Seiko en andere spectaculaire accessoires die je out t compleet maken. Bij MaPeau kun je terecht voor schoon­heidsbehandelingen, injectables en ze hebben het allerbeste op beautygebied uit de Franse Pharmacie naar Nederland gehaald. Merken als Avène, Dr. Renaud, Nuxe en Vichy vliegen hier over de toonbank. Om helemaal in deze sferen te blijven kun je bij Sky Health The Box sporten onder persoonlijke begeleiding en bij Juice­ Brothers, met vestigingen over de hele wereld drink je gezonde drankjes en smoothies in de meest pure vorm. Holland & Barret is een bekende gezondheidswinkel die hier ook een plek heeft veroverd evenals &Other Stories met kleding, accessoires, schoenen, lingerie en make­up voor vrouwen. Bij Cos vind je tijdloze ontwerpen voor mannen en vrouwen en bij Suitable is er een royaal aanbod met mooie pakken, shirts en casual classics voor mannen en er komt nog meer in de vernieuwde Haagsche Bluf.

www.dehaagschebluf.nl

Meer weten? Kijk op www.dehaagschebluf.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina’s 32 t/m 35 van LEVEN! Magazine #45