Ruimtevaarder Wubbo Ockels, die vier jaar geleden aan nierkanker overleed, krijgt vanaf deze zomer zijn eigen theatershow. Postuum komt zo een langgekoesterde wens uit.

Wubbo’s last words: Save the Earth! gaat op vrijdag 6 juli in het Zuiderstrandtheater in en Haag in première waarna dertig theaters in het land volgen. Een spektaculaire show met foto’s en films van de beroemde Nederlandse ruimtevaarder. Uniek en soms nooit eerder vertoond materiaal. De nadruk ligt op de vrolijke en optimistische kant van het verhaal. De bezoeker zal regelmatig hard moeten lachen. Dat komt ook door hoofdrolspeler Jörgen Raymann, die de show met flair en in zijn onmiskenbare stijl brengt.

Zijn weduwe Joos Ockels (72) vindt het een eer dat haar overleden echtgenoot nog steeds massale interesse van het grote publiek heeft en stelde uniek en nooitvertoond materiaal beschikbaar. “Wubbo’s dromen over hoe we met de aarde om moeten gaan blijven met deze voorstelling echt voortleven,” vertelt ze. “Ik ben enorm trots op het uiteindelijke resultaat.”

Deze voorstelling was een grote wens van Wubbo Ockels. Zelf mocht hij het helaas niet meemaken. De muziek komt van de Haagse band PBII, stuk voor stuk grote fans van Wubbo. Zanger Bert Heerink is aangetrokken voor nog meer aantrekkingskracht.

Verder lezen?

Dit en nog vele andere artikelen uit de zomer editie kunt u gratis online lezen door hier te klikken.

Zuiderstrandtheater
5 t/m 7 juli 2018
Houtrustweg 505, Den Haag
T 070 880 03 33
www.zuiderstrandtheater.nl

Tekst Marjolijn Westerlaken
Fotografie Wubbo Ockels, George Ongkiehong