VVV Den Haag is vernieuwd en heeft een andere naam: The Hague Info Store, kortweg THIS. Met een schat aan informatie, routes, Haagse producten en meer. Dit is dé plek om een reis door Den Haag te beginnen, ook al is het je eigen stad.

THIS ademt Den Haag in al zijn facetten: het veen en het zand, de stad aan zee, koninklijk Den Haag en de Internationale Stad van Vrede en Recht. Met het uitgebreide pakket aan Haagse producten kun je Den Haag echt proeven. In de vernieuwde THIS op de begane grond van de bibliotheek aan het Spui zijn de medewerkers jaarlijks 350.000 bezoekers gastvrij van dienst.

Welkom in Den Haag

Bij THIS voel je je gelijk welkom. Het interieur is open en licht. Aan twee kleine desks kun je informatie krijgen en betalen. Het geven van toeristische informatie is de core business van de medewerkers van THIS. Zij houden hun kennis van de stad op peil door regelmatig op bezoek te gaan bij de grote en kleine toeristische en culturele trekpleisters. Via digitale touch-screens en een enorme folderwand kun je veel informatie krijgen. Van wandelingen tot excursies naar de verborgen plekjes. THIS geeft zo een preview van wat Den Haag te bieden heeft. Zo wordt je lekker gemaakt om tijd in de stad door te brengen.

Het koninklijke Den Haag, Den Haag als Stad aan zee, Den Haag met zijn vele musea en attracties en het Den Haag van Haagse Harrie: het is allemaal in THIS terug te vinden. Met een uitgekiend interieur, meubels met een kroontje, Haagse Harrie en allerlei Haagse producten, zoals Den Hageslag of Eiber bier, wordt een prachtig beeld van Den Haag gegeven. Dit wordt versterkt door een model van het reuzenrad bij de Scheveningse Pier en een viewer met twaalf grote dia’s van Haagse iconen.

Op stap

Dit is een geweldige plek om een tour door Den Haag te beginnen, de mogelijkheden zijn ongekend. Met de luxe gratis plattegrond is de weg altijd makkelijk te vinden. THIS biedt een uitgebreid excursieprogramma aan dat bij de medewerkers geboekt kan worden. Veel wandelingen onder leiding van een deskundige gids beginnen bij THIS. En wil je zelf op stap? Voor een klein bedrag zijn boekjes met allerlei wandelingen en fietstochten te koop.

Ben je aan het einde van een boeiende dag Den Haag nog in de buurt van THIS? Kom dan even langs om je ervaringen te delen. De medewerkers van THIS horen graag of de dag geslaagd is geweest. En voor suggesties of kritiek is altijd een luisterend oor.

www.denhaag.com/nl/this

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 34 t/m 37 van LEVEN! Magazine #39